Nieuwe Batopin-geldautomaten op De Munt en in Rumbeke

10 maart 2023

Enkele maanden geleden startte de stad Roeselare onderhandelingen met Batopin, de financiële instelling die verantwoordelijk is voor het plaatsen en beheren van de bankinstellingen KBC, ING, BNP Parisbas Fortis  en Belfius.  Burgemeester Kris Declercq is tevreden nu Batopin ingaat op de vraag van de Stad.

Pinnen in de stadskern

De vier bovengenoemde banken beslisten in 2020 om de vennootschap  Batopin op te richten. In stadskernen zorgt dit voor een concentratie van de bankautomaten, waar je geld kan opnemen of storten, dus ook in Roeselare. Zo focuste Batopin op een heroriëntatie naar het stationsgebouw.

De burgemeester nam het initiatief om met Batopin constructief te onderhandelen: zowel naar het verbeteren van de toegankelijkheid van de bestaande automaten in het stationsgebouw als naar extra  bankautomaten in het centrum als in de deelgemeenten.

Het nieuwe afhaalpunt zal voor de zomer worden ingericht aan de inkomhal van Kenniscentrum ARhus.

Daarnaast werden de netheid, het gevoel van veiligheid en de toegankelijkheid van de automaten in het Stationsgebouw versterkt door de inzet van een veiligheidsbewaker, toezicht door de gemeenschapswachten,  extra poetsbeurten, bestickering en extra tussenschermen om de discretie te verhogen.

Storten en opname aan nieuwe Batopin-vestiging in Rumbeke

In de Sint Petrus- en Paulusstraat 24 in Rumbeke opent Batopin eveneens voor de zomer een nieuwe vestiging.  Daar kan zowel geld afgehaald én gestort worden.  Door de vlotte en veilige bereikbaarheid, en parkingmogelijkheid, is dit voor de handelaars en ondernemers van de stad en van Rumbeke een bijkomende mogelijkheid.

Ook op heel wat andere plaatsen in de Stad kan nog gepind worden. Je vindt hier een handig overzicht.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?