Nieuwe duurzame verlichting in de Noordstraat

24 Januari 2023

In februari vernieuwen we de openbare verlichting in de Noordstraat. Dit biedt tal van voordelen: 

  • De verouderde verlichtingspalen verdwijnen en er komen modernere armaturen op de gevels. Zo krijgen we meer ruimte op de voetpaden, wat goed is voor de toegankelijkheid.  

  • De verlichting wordt slimmer ingezet. We voorzien meer licht op die plaatsen waar het nodig is, in functie van een goede zichtbaarheid van het voetpad en de rijweg.  

  • De energie slurpende verlichting maakt plaats voor energiezuinige witte ledverlichting. 

  • Tussen De Munt en de Grote Markt plaatsen we ook enkele decoratieve palen die de sfeerverlichting van het stadscentrum doortrekken in dit deel van de Noordstraat. Dit is ook een element uit het Kernplan van de Stad, waarmee we voor extra beleving willen zorgen in het centrum. 

  •  

De vervanging start vanaf februari en duurt wellicht tot eind mei 2023. 

De hinder beperkt zich plaatselijk tot het voetpad en de parkeerstrook. De aannemer breekt per zone enkele klinkers uit en bevestigt het lichtpunt op de gevel. De bestaande palen worden weggenomen en het voetpad wordt hersteld. De aanpassingen starten aan de Grote Markt en schuiven zo op in de richting van de Brugsesteenweg.  

Per fase zal er een parkeerverbod gelden aan de straatzijde waar er gewerkt wordt. Dit is nodig om voldoende plaats te bieden aan de kraan en de hoogtewerker. Het verkeer in de Noordstraat kan steeds door. 

  • duurzame lampen
Toon vergrote weergave in een popup (duurzame lampen)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?