Nieuwe objecten in de schatkamer van KOERS

11 maart 2024

De afgelopen maanden werd de KOERS-collectie verrijkt met uiteenlopende objecten. Dankzij gerichte verwervingen en schenkingen zijn voortaan opnieuw enkele nieuwe topstukken te bewonderen in het museum.  

De collectie van KOERS kent tal van unieke objecten die de wielersport van vroeger en nu weerspiegelen. KOERS gaat er prat op om  de vinger aan de pols te houden en ook actuele items te verwerven. Dankzij de medewerking van Team SD Worx-Protime zijn voortaan een groene trui van Lotte Kopecky en een gele trui van de Nederlandse renster Demi Vollering uit de Tour de Femmes 2023 te zien in KOERS. Team Visma – Lease a bike (het team van Wout van Aert) schonk dan weer enkele collector’s items (onder meer een trui van Nederlands kampioen Dylan Van Baarle).  

Met de regelmaat van de klok ontvangt KOERS ook items die gelinkt zijn met Roeselarenaar Jempi Monseré. Maar ook twee truien van Freddy Maertens, zes plastic bloemenruikers die Patrick Lefeveren wist te veroveren en een verzameling archivalia en truien van onder meer Rudi Altig, Patrick Sercu en Peter Post zijn voortaan te bewonderen in KOERS.

Benieuwd naar de collectie? Kom dan zeker een langs in KOERS. Museum van de Wielersport

 

  • plastic bloemenruiker van KOERS
Toon vergrote weergave in een popup (plastic bloemenruiker van KOERS)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?