Nieuwjaarsreceptie voor inwoners

2 Januari 2024

Net als vorig jaar nodigt de Roeselaarse gemeenteraad alle inwoners uit voor een gezellige nieuwjaarsreceptie!

Iedereen welkom op zondag 21 januari van 11 uur tot 14 uur op het Polenplein! Dit feestelijke evenement is een gratis traktatie voor alle inwoners van Roeselare.

Kom samen met je gezin, vrienden, buren of vereniging klinken op het nieuwe jaar! Maak je keuze uit een uitgebreide selectie aan drankjes, inclusief alcoholvrije opties: alcoholvrije schuimwijn en bier, en de heerlijke mocktails verzorgd door de leerlingen van het VTI. Voor iedereen met een klein hongertje zijn er dan weer frietjes met saus naar keuze of een assortiment van Griekse hapjes :

  • Boureki (filodeeghapje met spinazie of fetakaas) 
  • Courgette kroketten  
  • Loukanikopita (worstenbroodje in filodeeg) 
     

De lokale horecazaken aan het Polenplein werken samen om een vlotte bediening te garanderen: Koerskaffee, La Escalera, Bistro Botanique, Suurplas, Café Cirque, Brasserie Den Arend, Snacks RSL, Café Romen, Café De Vagant en Biekamie. 

Radio Bingo zorgt voor een streepje achtergrondmuziek & een live radioshow

Na het welkomstwoord door burgemeester en gemeenteraadsleden, geeft om 12 uur de party coverband De Toâpe Geraapte het beste van zichzelf met hun livemuziek. De Toâpe Geraapte is een Roeselaarse band opgericht in 2001 en is sindsdien uitgegroeid tot een geoliede partymachine! Stomende medleys, strakke percussie, schitterende blazers, sprankelende zangers… Noem het en De Toâpe Geraapte coverband brengt het mee! 

Jong en oud kunnen zich uitleven dankzij enkele leuke activiteiten en kinderanimatie als grime, glittertattoos, lego workshop, XL ballonnen en een heuse zweefmolen! 

Het museum KOERS opent uitzonderlijk zijn deuren op deze zondag tussen 10.30 uur en 14 uur. Gratis toegang voor alle Roeselarenaars.

Laatste kans om de feeërieke kerstinstallatie door florist en decorateur Frederiek Van Pamel in de Zaal der Wereldkampioenen te zien!

Dit evenement belooft een feestelijke start van het nieuwe jaar te worden, waarbij alle inwoners van Roeselare welkom zijn om samen te vieren en te genieten. De nieuwjaarsreceptie is helemaal gratis en je hoeft je ook niet vooraf in te schrijven. Voldoende redenen dus om met het hele gezin, de buurt of vereniging naar het Polenplein af te zakken! Kom samen klinken op een voorspoedig 2024! 

 

Als stad van wielerfanaten ligt het voor de hand dat heel wat inwoners met de fiets zullen komen. Extra fietsenstallingen zullen ervoor zorgen dat iedereen zijn of haar stalen ros makkelijk kan parkeren.  

Kom je naar de nieuwjaarsreceptie met de bus? Stap dan af aan bushalte ‘Roeselare Sint-Michielskerk’ en wandel via de Grote Markt en Nonnenstraat naar het Polenplein! 

Net als vorig jaar kan je gratis met het openbaar vervoer van De Lijn naar de nieuwjaarsreceptie via het aanvragen van een sms-ticket. Dit kan vanaf alle haltes in Roeselare.  Stuur een sms naar het nummer 4884 met tekstbericht Roeselare (aangevuld met het gewenste aantal tickets - max 5). Het antwoordbericht geldt als vervoersbewijs voor een heen-en terugreis op 21 januari.

nummers buslijnen

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?