Ontdek Beythem Kerke tijdens Herbestemmingsdag

29 april 2024

Op 12 mei houdt de Beythem Kerke een opendeurdag. De honderd jaar oude kerk langs de Meensesteenweg onderging een metamorfose tot gemeenschapszaal. Dit historische gebouw is nu het kloppend hart van Beitem, waar lokale verenigingen samenkomen. De grote zaal kan worden opgedeeld en beschikt over een buitenterras aan de oostzijde. De omgeving rondom de kerk is ook vernieuwd, met een heringerichte parkeerhaven en een natuurlijke speelzone aan de noordzijde, zichtbaar vanuit de kerk en grenzend aan de school.  

De opendeurdag past in het nieuwe initiatief Herbestemmingsdag waarbij bijna twintig panden in Vlaanderen hun deuren openen en het thema herbestemming in de kijker zetten.  

Tijdens de opendeurdag op zondag 12 mei, van 14 uur tot 17 uur, is iedereen van harte welkom. Er worden drie rondleidingen aangeboden om 14 uur, 15 uur en 16 uur. Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven voor de rondleidingen wordt wel gevraagd.  

Naast Beythem Kerke opent in Roeselare ook de site Paters Redemptoristen haar deuren voor werfbezoeken en rondleidingen.  

Meer info over alle deelnemende panden vind je op https://herbestemmingsdag.be/nl/projecten-12-mei-2024 

  

  • de herbestemde kerk van Beitem van aan de voorkant
Toon vergrote weergave in een popup (de herbestemde kerk van Beitem van aan de voorkant)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?