Optimale luisterervaring met nieuw geluidssysteem in De Spil

4 december 2023

Het geluidssysteem in de schouwburg van De Spil heeft onlangs een grondige vernieuwing ondergaan. De oude conventionele boxen uit 1997 zijn nu vervangen door een Line-array. Deze geavanceerde technologie zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van het geluid, waardoor de luisterervaring op elke plek in de Schouwburg consistent en optimaal is. 

De impact is merkbaar in de hele zaal, met een minimaal verschil in geluidsniveau, ongeacht waar je zit. Of je nu op het balkon aan de achterkant zit of helemaal vooraan bij de boxen, het geluidsniveau is nagenoeg hetzelfde. Dit zorgt ervoor dat de verplichte decibellimiet en -meting, uitgevoerd door de geluidstechnicus, geldt voor het gehele publiek.

 Met dit geavanceerde geluidssysteem streven we ernaar om de komende 10 tot 15 jaar een hoogwaardige audio-ervaring te bieden aan het publiek in de grote zaal van het cultureel centrum. De investering is niet alleen substantieel, maar ook essentieel om de artistieke en culturele beleving in de schouwburg van De Spil naar nieuwe hoogten te tillen. 

  • rij stoelen in de Spil
Toon vergrote weergave in een popup (rij stoelen in de Spil)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?