Nieuws

 • blue-bike fietsen in overdekte fietsenstalling aan station Roeselare
20 Februari 2024

De Roeselarenaar is steeds beter vertrouwd met het deelfietssysteem van Blue-bike. Nooit eerder lag het gebruik van de 32 blauwe deelfietsen aan het station zo hoog. Ook inwoners uit andere steden springen na hun treinreis bij aankomst in Roeselare op een Blue-bike fiets. 

 • carnavalsstoet met clowns en confetti in de straten
20 Februari 2024

Het carnavalsweekend vindt plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart. Met op zaterdag het kindercarnaval en traditioneel op zondag de carnavalsstoet. De jaarlijkse stoet gaat uit op de dag dat ook de wielerwedstrijd GP  Monseré gereden wordt. Die komt aan in Roeselare.  

 • groene omgeving op site Schiervelde met waterplas, groene berm en bomen
19 Februari 2024

Stad Roeselare trekt al sinds 2017 de kaart van duurzaamheid en doet daartoe grote inspanningen. Want de ambities liggen hoog: tegen 2050 wil Roeselare klimaatneutraal zijn. Concreet betekent dit dat we onze CO2-uitstoot verminderen met minstens 80%.  

 • campagnebeeld renovatiecampagne
19 Februari 2024

Stad Roeselare zet haar inwoners opnieuw aan tot duurzaam renoveren met de tweede editie van de campagne “JAAA MAAR HOE?”. 

 • Render van vooraanzicht van het nieuwe dierenasiel
19 Februari 2024

Voor de bouw van een nieuw dierenasiel heeft de Stad 2020 een nieuwe locatie verworven in de Ieperseweg 120, dichtbij Inagro, met bijhorende grond van 2 hectare.  

 • Scholier met instapkaart in een lijnbus
16 Februari 2024

Het vernieuwde aanbod van busvervoer De LIjn betekende voor sommige lijnen helaas ook overvolle bussen op weg naar school. In een aantal scholen kwamen de leerlingen zelfs te laat toe. Na verschillende meldingen van ouders en schooldirecties aan o.a.

 • fiets Bjorg Lambrecht
18 Februari 2024

Dit jaar is het vijf jaar geleden dat Bjorg Lambrecht overleed aan de gevolgen van een valpartij tijdens de derde etappe van de Ronde van Polen. Lambrecht stond bekend als een groot talent dat goed uit de voeten kon in het klim- en rondewerk.

 • kind met duim op in kleuterklasje
13 Februari 2024

Ouders van peuters geboren in 2022 kunnen hun kind vanaf april 2024 inschrijven om volgend schooljaar te starten. 

Wie een school in Roeselare kiest, moet deze drie stappen doorlopen:

 • banner voor zwerfvuilopruimactie met gezin die zwerfvuil ruimt met prikker en fluo hesje
13 Februari 2024

De lente komt er stilletjes aan, hét moment voor een lenteschoonmaak! Traditiegetrouw organiseert de Stad Roeselare opnieuw een zwerfvuilopruimactie.

Op zaterdag 23 maart kan je deelnemen aan de 26ste editie en maken we met z’n allen het openbaar domein proper.   

 • blauw bord met opschrift Autodelen
12 Februari 2024

Op vandaag maken al 250 Roeselarenaars gebruik van een autodeelsysteem en dat aantal stijgt jaarlijks. Kosten uitsparen en geen zorgen meer over onverwachte kosten, autokeuring of onderhoud zijn de meest genoemde voordelen.

 • bouwplan, bouwblokjes, groenvoorziening
19 Februari 2024

Stad Roeselare lanceert de Architectuurprijs Roeselare, een initiatief dat uitmuntende architecturale, infrastructurele en landschappelijke projecten in de stad in de kijker zet. Dit voorjaar gaat een eerste editie van start; inschrijven kan tot en met 14 april 2024. 

9 Februari 2024

Wereldwijd duiken er regelmatig signalen op over nieuwe fenomenen of nieuwe drugs in middelengebruik. Die worden vaak eerst gedetecteerd op lokaal of regionaal niveau.

 • boom in hartvorm
10 Februari 2024

Traditiegetrouw deelde burgerinitiatief Meer Bomen in Roeselare dit weekend opnieuw Liefdesbomen uit in aanloop naar Valentijn. Heel wat Roeselarenaars zakten af naar de Chalet d’Amour op De Munt om hun bomenpakket op te halen.

 • Op stap met Sarah
8 Februari 2024

Stad Roeselare en VRT organiseren dit voorjaar een interactieve wandeling voor gezinnen in het centrum van Roeselare. Onderweg laat Ketnet Junior-gezicht Sarah je kinderen zingen, dansen en bewegen. Zo wordt een uitstapje naar de stad nog leuker.  

 • zanger achter keyboard en publiek in een huiskamer
6 Februari 2024

Van vrijdag 1 t.e.m. zondag 3 maart gaan maar liefst 38 huiskamerconcerten in uiteenlopende muziekgenres door bij gastvrije Roeselarenaars. 

 • rood potlood die een bolletje op stembiljet inkleurt
9 Februari 2024

Stad Roeselare gaat op zoek naar vrijwilligers die op 9 juni aan de slag willen in een van de 58 lokale stembureaus ingericht voor de  verkiezingen voor het Europees Parlement, de federale Kamer van Volksvertegenwoordigers en het Vlaams Parlement.

1 Februari 2024

Tijdens de Week van de poëzie, het grootste poëziefeest van de Lage Landen, is ook Roeselare van de partij met een verbindende portie woorden. Voor de achtste keer ging de Stad op zoek naar een nieuwe, getalenteerde Junior Stadsdichter. Het thema voor deze editie was ‘SAMEN FEEST VIEREN’.

 • Aziatische hoornaar
30 Januari 2024

De Stad doet een beroep op haar inwoners om mee de Aziatische hoornaar te bestrijden en zoekt enthousiaste vrijwilligers die de hoornaars in een lenteval inhun tuin willen lokken. 

 • groep vrijwilligers bijeen in KOERS
30 Januari 2024

10 Jaar geleden kon KOERS kon een verzameling wielerfoto's overnemen van de nabestaanden van privéverzamelaar Charles Aerts uit Brasschaat, die kort voordien was overleden.   De geselecteerde fotocollectie zelf bestond uit zowel originele foto’s als verzamel-, prent- en postkaarten en dit...

 • lichtgevend valentijnshartje
30 Januari 2024

Maak een romantische foto in Roeselare en win een citytrip voor twee 

 • man met hoodie in parkeergarage
1 Februari 2024

Het Welzijnshuis en het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen zetten samen een straatverplegingsproject op. Het project richt zich op mensen die niet kunnen terugvallen op reguliere systemen voor medische en verpleegkundige zorg.

 • bloemen met kaartje thank you
1 Februari 2024

Tijdens de Week van de Vrijwilliger, van 2 tot 10 maart, kunnen Roeselarenaars kennis maken met vrijwilligerswerk.

 • menstruatieproducten op tafel
29 Januari 2024

Stad Roeselare wil gezondheids- en welzijnsvoorzieningen ter beschikking stellen voor iedere Roeselarenaar en start daarom met een campagne rond menstruatiegezondheid.

 • bunker in de Sint-Hubrechtsstraat
29 Januari 2024

De Stad ging een langlopende huurovereenkomst aan met de private eigenaar van de Duitse communicatiebunker uit WOII in de St-Hubrechtsstraat.

 • twee vuisten tegen elkaar
29 Januari 2024

Bij de uitreiking van de Roeselare Awards werd het Team Straathoekwerk van het Welzijnhuis bekroond met de titel Persoonlijkheid van het jaar.  Team Straathoekwerk haalde het van de andere genomineerden Inge Waeles, Knack Volley Roeselare en Gwendoline Lefere. 

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?