Roeselare geeft smaak aan het nieuwe shoppingseizoen

19 maart 2024

Na een succesvolle kerst- en romantische valentijnsperiode, gaat Stad Roeselare de lente in met een resem ambitieuze initiatieven. Kleurrijke versiering en vergroening maken de shopbeleving in het centrum nog aangenamer. Er staan ook tal van spetterende evenementen voor de deur en wie shopt, wordt getrakteerd in de horeca. Handelaars en horeca-ondernemers krijgen extra ondersteuning en de Roeselare Kadobon zit straks in een nieuw jasje.  

Win je winkel

Binnenkort lanceert Roeselare “Win je winkel”, een wedstrijd waarbij een startende ondernemer een jaar lang een pand op een toplocatie in het centrum wint: een nieuw initiatief om startende ondernemers te steunen en om leegstand in te perken.

Bloemen en vlinders in de straten

Nog voor de Batjes zal het plein volledig afgewerkt zijn. Met maar liefst 500 betonnen tegels die plaats maken voor meer groen en een nieuwe speelzone wordt het Stationsplein een sfeervolle plek waar jong en oud elkaar ontmoeten. 

In de straten zelf wandel je binnenkort onder de bloemen en vlinders. Zo wordt niet alleen kuieren in het stadscentrum maar ook terrasjes doen extra sfeervol. Voor het eerst wordt ook het Gezelligste Zomerterras van Roeselare verkozen. Het belooft alvast een moeilijke keuze te worden voor de jury.  

Een hart voor horeca 

Om de personeelsproblematiek aan te pakken, is er voor de derde keer de horecabrigade. Deze gratis opleiding stoomt geïnteresseerden helemaal klaar voor een vakantie-, flexi- of vaste job in de horeca.  Daarnaast zet Roeselare in op individuele coachingstrajecten voor de horecaondernemers met tips om hun zaak nog rendabeler en kwalitatiever te maken.

Roeselare trakteert 

Vanaf vandaag worden shoppers beloond met een traktaat in de Roeselaarse horeca via de innovatieve app Swave. Het principe is erg eenvoudig. Je shopt in één van de deelnemende winkels en spendeert een bepaald bedrag. Daarna scan je je kassaticket met de Swave-app en zie je een lijst met alle beschikbare traktaten in de deelnemende horecazaken. Je kan ervoor kiezen om meteen naar de horecazaak te gaan om te genieten van jouw traktaat of dat op een later moment in de komende maand te doen.  

Heel het jaar door beleving in de stad

De Stad slaat opnieuw de handen in elkaar met de vzw Shopping en Centrum Roeselare om talrijke evenementen te organiseren:

6 april: gezinsvriendelijk shoppingzaterdag 

26-27 april: Libelle Lente Dagen

21-24 juni: Batjes

14 september: City Dance Fever

21-22 september: De Groote Stooringe tijdens de Rodenbachfeesten

5-6 oktober: Weekend van de Klant

De Roeselare Kadobon in een nieuw jasje 

De Roeselare Kadobon is geldig bij meer dan 200 handelaars en horecazaken en zo het ideale cadeau voor ieders smaak. Binnenkort wordt de bon gemoderniseerd en krijgt hij een nieuw jasje. Ook het aanbod wordt verder uitgebreid.  

  • man en vrouw bij etalage met kledij in het stadscentrum
Toon vergrote weergave in een popup (man en vrouw bij etalage met kledij in het stadscentrum)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?