Roeselare geeft startschot van de Rode Neuzen Dag 2021

29 oktober 2021

Samen met heel Vlaanderen zamelt Rode Neuzen Dag geld in voor projecten die jongeren mentaal sterker maken, vooral op scholen. Op vrijdag 26 november 2021 vieren we met zijn alle Rode Neuzen Dag! Naar aanloop van die dag staan er tal van leuke evenementen en activiteiten gepland. En ook in RSL doen we mee.

Roeselare kick-off van in totaal 12 steden

In aanloop naar de slotshow op 26 november, doet Qmusic 12 steden in Vlaanderen aan met een reeks van heuse liveshows. De radiozender strijkt op zaterdag 20 november neer in Roeselare voor live radio-uitzendingen en animatie ten voordele van de Rode Neuzen Dag.

Vanaf 8 u. tot 10 u. kan je op de Grote Markt in Roeselare genieten van

  • een wervelende show met optredens van BV’s: Regi komt langs!
  • een Belfius fiets challenge
     

Om de hongerige magen te spijzen worden Rode Neuzen Donuts voorzien, in samenwerking met de Roeselaarse school MSKA. Voor wie het iets meer mag zijn, is er een uitgebreid Rode Neuzen Ontbijt in de tent van de Week van de Smaak, ook op de Grote Markt. Schrijf je voor dit laatste snel in op www.lekkerroeselare.be. De opbrengst gaat naar de Rode Neuzen Dag.

Roeselaarse initiatieven

Het voorbije jaar zette Stad Roeselare al een reeks initiatieven op waarbij het mentaal welzijn van jongeren centraal stond. Na een periode van verschillende lockdowns met strenge maatregelen voor jongeren, focuste de stad Roeselare op die manier op een positievere toekomst.

De jongeren die een project uitwerkten in het kader van deze stadsinitiatieven, alsook de Roeselaarse scholen die deelnemen aan de Rode Neuzen Dag, worden op 20 november in de bloemetjes gezet.
Meer info lees je op www.iedereen.vanrsl.be

Rode Neuzen Dag 2021 zet volop in op scholen die een positief verschil willen maken voor jongeren.

Dit jaar krijgen leerkrachten een glansrol, want corona heeft duidelijk gemaakt hoe belangrijk zij voor leerlingen zijn. Uit Generation Now, de recente bevraging van HLN, VTM NIEUWS en iVOX bij meer dan 7.000 jongeren tussen 12 en 24 jaar, blijkt dat één op drie jongeren zich ongelukkig voelt. Rode Neuzen Dag wil daar verandering in brengen door leerkrachten nog meer te versterken in hun rol als sidekick. Organisatoren VTM, HLN, Qmusic en Belfius willen een Rode Neuzen Academy voor leerkrachten oprichten. Om dat mogelijk te maken, roepen ze Vlaanderen op om acties te organiseren en geld in te zamelen.

“Dit jaar willen we leerkrachten een extra duwtje in de rug geven, zodat zij nog meer een sidekick kunnen zijn voor hun leerlingen. Want jongeren zijn helden in problemen verbergen. En we durven ambitieus te zijn: we zouden graag minstens één leerkracht per school opleiden tot een Sidekick Sam”, vertelt Birgit van Mol, ambassadeur van Rode Neuzen Dag. “Een Sidekick Sam is iemand bij wie leerlingen hun hart durven te luchten. Een soort schakel die jongeren na alle lockdowns en digitale contacten weer vlot met elkaar laat omgaan binnen én buiten de schoolmuren. Iemand die antennes heeft om problemen tijdig op te merken en die onze jongeren bijstaat, zodat ze leren sterker in hun schoenen te staan.”

Krachten bundelen in de Rode Neuzen Academy voor leerkrachten

Leerkrachten hebben al veel hooi op hun vork. Om hen maximaal te ondersteunen, gaat Rode Neuzen Dag een heuse Rode Neuzen Academy ontwikkelen, een uniek en vernieuwend concept waar men de krachten van alle scholen in Vlaanderen wil bundelen.

Via deze community krijgen de leerkrachten die binnen hun school als Sidekick Sam zijn geregistreerd snel en eenvoudig exclusieve toegang tot allerlei tools om jongeren nog beter te ondersteunen. Van workshops op maat tot handige lespakketten.

Iedereen kan bijdragen

Birgit Van Mol legt uit: “Iedereen mag zich aangesproken voelen om mee te doen met Rode Neuzen Dag. Niet alleen scholen dus, maar ook verenigingen, families, bedrijven, steden en gemeenten,... noem maar op. Echt iédereen kan zijn steentje bijdragen door acties te organiseren om geld in te zamelen. Je kan je actie heel makkelijk registreren via www.rodeneuzendag.be  Op deze website kan je ook rechtstreeks geld doneren. Dat komt allemaal in het Rode Neuzen Fonds terecht. De Koning Boudewijnstichting beheert dat.”

Registreer nu een 'Sidekick Sam' voor je school

Leerkrachten die zich binnen hun school willen engageren, kunnen zich registreren als Sidekick Sam. Alleen zo krijgen ze later toegang tot de Rode Neuzen Academy. Ook leerlingen kunnen een leerkracht nomineren. Alle aanmeldingen verlopen via www.rodeneuzendag.be

 

  • Regi komt naar Rode Neuzen Dag in Roeselare
Toon vergrote weergave in een popup (Regi komt naar Rode Neuzen Dag in Roeselare)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?