Roeselare helpt horeca door de winter

29 september 2020

Corona heeft een zware impact op de lokale horeca. De Stad besliste eerder al om de horecaterrassen uit te breiden. Zo konden de coronamaatregelen beter nageleefd worden en de impact op de horeca wat verzacht worden. Intussen loopt het terrasseizoen op zijn einde en komt de winter eraan. Stad Roeselare besliste over een aantal maatregelen om de horeca verder te ondersteunen.

Krasactie in Roeselaarse horeca – Oltegoare Santé

Al wie in de maand oktober een horecazaak #VANRSL bezoekt, wordt beloond met een kraslotje Oltegoare Santé.

Het kraslotje kan onmiddellijk of later gebruikt worden. De prijzenpot gaat van een gratis consumptie, een rondje trakteren aan jouw vrienden tot een etentje in de deelnemende horecazaken of een overnachting voor twee in Roeselare!

De actie loop tijdens de maand oktober en zolang de voorraad strekt. Met deze actie wil de Stad heel gericht de horecazaken een extra duwtje in de rug geven door het horecabezoek te stimuleren.

Meer info & deelnemende horecazaken: kooplokaal.vanrsl.be

Winterterrassen

Het terrasseizoen loopt op zijn einde. De weersomstandigheden zullen ervoor zorgen dat buitenterrassen minder en minder gebruikt kunnen worden. Het College van Burgemeester en Schepenen besliste daarom maandag dat horeca ondernemers individueel een aanvraag kunnen doen om hun terrasvergunning in tijd uit te breiden tot en met 14 februari 2021. Vanaf 15 februari 2021 start immers het normale terrasseizoen terug op.

Tegelijk zal men ook een aanvraag kunnen doen om de terrassen tijdelijk te overkappen. Daarvoor werd een toetsingskader opgesteld dat een aantal voorwaarden beschrijft met aandacht voor veiligheid, esthetiek en haalbaarheid.

In de loop van deze week zullen de horeca ondernemers hun aanvraag kunnen doen via een online invulformulier op de stadswebsite. Het Horecamanagement neemt, met steun van Stad Roeselare, gelijktijdig het initiatief om een groepsaankoop te organiseren in samenwerking met het Roeselaars bedrijf VISIX. Horeca ondernemers zullen zo voordelig tenten kunnen aankopen.

Ook een goede verluchting is aangewezen in de strijd tegen het coronavirus. Horeca ondernemers zullen via de Stad ook een gratis bezoek van een ventilatiespecialist kunnen aanvragen. Hij of zij zal tijdens de ‘service’ een CO2 meting doen. Zo kan worden bekeken of er voldoende verse lucht aanwezig is in de ruimte en krijgt men tips hoe dat eventueel verbeterd kan worden.

Afschaffing terrassentaks

De belasting op de terrassen werd al definitief afgeschaft.

  • santé oltegoare
Toon vergrote weergave in een popup (santé oltegoare )
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?