Roeselare zet in op veiligheid

24 april 2024

Deze week krijgt elke inwoner een brochure rond veiligheid in de brievenbus. In deze brochure laat de Stad je kennismaken met de werking en de inspanningen van onze veiligheidsdiensten. Je vindt er ook tal van handige tips en weetjes in terug.

Het veiligheidsmagazine toont bovendien hoe politie, gemeenschapswachten en straathoekwerkers nauw samenwerken. Dit doen ze allemaal vanuit hun expertise om problemen snel te detecteren en aan te pakken.

Samenwerking tussen alle diensten 

De Stad zet via een driesporenbeleid in op veiligheid: preventie, sensibilisering en waar nodig handhaving en sanctionering. Dat is een werk van lange adem en met heel wat spelers.  

De nationale veiligheidsmonitor is een belangrijke steekproef als het over het veiligheidsgevoel en de politiewerking gaat. En als we even inzoomen op Roeselare, scoren we goed. Meer dan 70% van de Roeselarenaars is tevreden over het werk van de lokale politie.  

Lees hier meer over de samenwerking en de aanpak.

Veiligheidsdag op zondag 15 september 

Na het succes van vorig jaar bundelen de Stad, de gemeenschapswachten, brandweerpost Roeselare en politiepost Roeselare opnieuw de krachten voor de organisatie van een Veiligheidsdag. Dit jaar staat het thema ‘veilig verkeer’ centraal.  

 

  • cover veiligheidsbrochure met 3 kinderen gekleed als politie, brandweer, gemeenschapswacht
Toon vergrote weergave in een popup (cover veiligheidsbrochure met 3 kinderen gekleed als politie, brandweer, gemeenschapswacht)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?