Nieuws

18 juni 2021

Het 100 dagen verhaal werd in overleg met het 100 dagen comité en schooldirecties opgebouwd om ook op het publieke domein een levendige toffe viering coronaproof mogelijk te maken. De regelgeving op diverse data noopte helaas tot herziening van alle plannen.

17 juni 2021

Stad Roeselare investeert jaarlijks fors in de herkenbaarheid en verbetering van haar schoolomgevingen.

 • Infographic met 8 opvallende cijfers uit de stadsmonitor 2020
16 juni 2021

Uit de Stadsmonitor blijkt dat 84 procent van de Roeselarenaren gelukkig is in de stad

15 juni 2021

In verschillende natuur- en bosgebieden in Vlaanderen ontwikkelen zich op dit moment, bij het begin van de zomerperiode, situaties van droogte. Deze kunnen zeer snel een acuut risico op brandgevaar met zich meebrengen.

 • meisje springt met totebag instaroute VANRSL
16 juni 2021

De start van de zomer luidt ook een opfrissing van de Instaroute #VANRSL in! Ga op tour in het shoppend hart van de stad en ontdek 15 nieuwe hotspots!

 • orgelpijpen
15 juni 2021

Binnenkort start het 39° werkjaar van de Orgelkring Adriaen Willaert. Het orgelfestival bestaat zoals ieder jaar uit twee delen: het Stadsorgelfestival en het Internationaal Orgelfestival Adriaen Willaert.

 • Campagnebeeld warme dagen
21 juni 2019

De voorspellingen van het KMI verwachten een snelle en sterke stijging van de temperatuur. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen.

 • logo RSLopPost
14 juni 2021

Roeselare telt sinds jaar en dag heel wat grote en mindergrote initiatieven die instaan voor voedselbedeling. Tot op vandaag namen vzw De Graancirkel en Sint-Vincentius Beveren-Roeselare het overgrote deel van de voedselbedelingen voor hun rekening. 

 • Grote Markt
10 juni 2021

Vanaf zaterdag 12 juni is het dragen van een mondmasker niet langer verplicht op deze locaties in de stadskern: kernwinkelgebied, TRAX-site, parkings van winkelketens in de Brugsesteenweg, schoolomgevingen en speelpleinen tenzij bij evenementen zoals de Batjes. 

10 juni 2021

Asfalteringswerken

De rijweg in de Meiboomlaan, tussen de R32 en de Verbrandhofstraat, krijgt een nieuwe laag asfalt. Op maandag 21 en vrijdag 25 juni moet het autoverkeer een omleiding volgen. Ook het fietspad wordt hersteld. Fietsers worden omgeleid via het fietspad langs de R32.

 • dokter met stethoscoop
10 juni 2021

Wie over een geldig digitaal coronacertificaat beschikt, kan binnen de lidstaten van de Europese Unie vrij reizen. Dat is het basisprincipe. Daardoor zullen heel wat burgers de komende weken zich moeten laten testen.

 • affiche dag van het park
7 juni 2021

Op zondag 20 juni zetten we onze parken in de kijker tijdens Dag van het Park.

 • voetstappen
7 juni 2021

Stad Roeselare deed in de maand mei mee aan de 10.000 stappen clash Midden-West-Vlaanderen. 

Hiervoor werd een 10.000 stappen buurtenclash georganiseerd, waarbij het doel was om als buurt de meeste stappen te zetten in de maand mei! 

 • kinderen op wip bij speelcontainer
7 juni 2021

Na het succes van de voorbije jaren, is stad Roeselare er dit jaar opnieuw met vier themacontainers.

 • Kunstzomer kunstwerk
1 juni 2021

Van 6 tot 27 juni tonen een 15-tal kunstenaars tijdens Kunstzomer Leiestreek hun werk op zes ‘kunstige’ locaties in Roeselare:

 • Scrabbleblokje met smiley
1 juni 2021

Na meer dan een jaar van verschillende lockdowns met strenge maatregelen voor jongeren, wil de stad Roeselare focussen op een positieve zomer en toekomst! Daarom voorziet de stad 10 000 euro om projecten van jongeren een duw in de rug te geven in kader van mentaal welzijn.

 • wonderwoudje
1 juni 2021

Daarom slaan Stad Roeselare en BOS+ de handen in elkaar voor de realisatie van het eerste Wonderwoudje #VANRSL. De Sint-Elisabethwijk in de omgeving van Open School krijgt hier de primeur!

 • banner expo SASKHUIS
1 juni 2021

Zou je graag nog eens rondlopen in het stadhuis van Roeselare voor de sloop- en bouwwerken starten? Je krijgt een laatste, unieke kans! Want tussen 6 en 27 juni exposeren de leerlingen van SASK in het stadhuis.

29 mei 2021

Stad Roeselare en Sociale Huisvestingsmaatschappij De Mandel willen samen met de inwoners van de Beverse wijk Het Verzonken Kasteel het energieverbruik in de wijk naar beneden halen. 

 • Dag van de buren
29 mei 2021

Op Dag van de buren organiseren 13 straten en drempelaperitief en komen 28 straten samen op het openbaar domein in overeenstemming met de geldende maatregelen 

 • de Coninckplein - maai mei niet
29 mei 2021

Roeselare deed mee aan de actie Maai Mei Niet om zo de natuur een handje te helpen. Stad Roeselare bepaalt de nectarschore door het aantal bloemen en ander gewild onkruid te tellen die door het nieuwe maaibeleid kans krijgen om te bloeien.

31 mei 2021

Adriaen Willaert is aanwezig in stad Roeselare, in een straatnaam, een standbeeld nabij en orgel in de Sint-Michielskerk en in de uitreiking van de A. Wilaertawards.

 • MIROM
27 mei 2021

De nieuwe afvalzakken van MIROM Roeselare zijn intussen al bijna anderhalf jaar te zien in het straatbeeld. Heb je door omstandigheden toch nog een voorraad van de oude afvalzakken? Je kan deze nog gebruiken tot eind 2022, mits gebruik van een officiële afvalsticker.

 • schoolzone aan SBS De Octopus
25 mei 2021

Veiligheid aan de schoolpoort staat hoog op de agenda van het Stadsbestuur. Daarom investeert Stad Roeselare jaarlijks fors in de herkenbaarheid en verbetering van haar schoolomgevingen.

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?