Nieuws: Verkeer en mobiliteit

Nieuws: Verkeer en mobiliteit

Alle nieuws

De HogeNood app toont je het dichtstbijzijnde toilet. HogeNood toont je de route naar het toilet en geeft voorzieningen en openingsuren weer.

Nadat chemische stoffen waren vrijgekomen bij de brand bij metaalverwerkingsbedrijf Belcroom in Roeselare werden preventieve voorzorgsmaatregelen genomen tot alle resultaten van bodem-en wateronderzoek bekend waren.

Dringende rioolherstelling

De Mariastraat zal t.h.v. huisnr. 26 worden afgesloten van woensdag 14 t.e.m. woensdag 21 oktober. Er zal een parkeerverbod zijn in de volledige straat.

Meer info

  • wegenwerken

Vanaf 19 oktober tot eind 2020 wordt er gewerkt in de rotonde van de Brugsesteenweg met de Koning Leopold III-laan. De werken zijn noodzakelijk in de strijd tegen wateroverlast,  waarmee de buurt in het verleden al meermaals werd geconfronteerd.

  • fietsbrugje aan fietspad AZ Delta-Oekene

Bij de bouw van de nieuwe campus Rumbeke ging veel aandacht naar een vlotte bereikbaarheid per fiets. Als belangrijke werkgever in de regio stimuleert AZ Delta haar medewerkers om met de fiets naar het werk te komen. Samen met hen werkte de Stad fietsvriendelijke routes uit.

Visie “Veilig met de velo” in Roeselare

  • omleidingsplan river terminal

Langs het kanaal Roeselare-Leie hebben De Vlaamse Waterweg nv en POM West-Vlaanderen grootse plannen. Op maandag 14 september 2020 starten namelijk de voorbereidende werken voor een gloednieuw overslagcentrum: River Terminal Roeselare.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?