Nieuws: Gezin en familie

Nieuws: Gezin en familie

Alle nieuws

Om de zes jaar kiest de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid haar nieuw bestuur, bestaande uit 15 leden. Daarnaast duidt de Raad haar leden aan voor de Algemene Vergadering van CC De Spil.

Zin om op een actieve manier de duurzame kant van Roeselare te ontdekken? Dan is het werelds GPS-spel ‘Missie 2030’ van Iedereen Mondiaal misschien iets voor jou.

Wie een goed idee heeft om te ondernemen, kan op 23 mei in het Ondernemerscentrum in Roeselare hulp krijgen bij het uitwerken van zijn plannen. De stad Roeselare en Start & Go organiseren samen met Bizidee een Nacht van de Inspiratie.

Van zaterdag 25 mei tot en met zondag 2 juni 2019 exposeren Izegemse kunstenaars in Galerie Alfons Blomme (Ooststraat 84). Vorig jaar waren achttien Roeselaarse kunstenaars te gast in Meilief, de exporuimte van het Izegemse stadhuis.

Van 14 tot 22 mei is het opnieuw Week van de Opvoeding. Een campagne om opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar te maken.

  • Infosessie kippen

Ontdek de voordelen van kippen houden

Waar: MIROM Roeselare, Oostnieuwkerksesteenweg 121 in Roeselare.

Wanneer: Donderdag 6 juni 2019, van 19 tot 21.30 uur.

  • afbeelding van blauwe zak

Vanaf 1 juni mogen er meer soorten plastic verpakkingen in de blauwe zak.
Voor de gelegenheid wordt de PMD-zak omgedoopt tot de nieuwe blauwe zak. Maar wat verandert er? En wat houden die nieuwe PMD-sorteerregels precies in?

DE POOLSE SOLDATEN BEVRIJDEN ROESELARE - HET BEVRIJDINGSVERHAAL

 

In Roeselare stemmen we digitaal. Dat was ook al zo met de voorbije verkiezingen. Wie wat onzeker is, kan het stemmen al inoefenen. Op zes locaties in de stad staan daarvoor testcomputers ter beschikking: