Nieuws

 • twee vrouwen op de fiets bij een muurschilderij in Roeselare
1 oktober 2023

Op zondag 1 oktober haalden heel wat Roeselarenaars dan ook hun fiets van stal om de Klimaat Klassieker in te rijden.  

 • logo buurtpreventienetwerk
26 september 2023

Sinds 2022 ondersteunen Stad Roeselare en Politiezone RIHO buurten die een buurtpreventienetwerk willen opstarten. Begin dit jaar startte ook de ‘Koerswijk’ in Rumbeke een buurtpreventienetwerk op.

 • Jan Janssen bij zijn wagen met nummerplaat die verwijst naar zijn overwinning in 68
26 september 2023

Op 5 oktober organiseert KOERS een praatavond met een reeks bekende gasten. Onder meer Tourwinnaar Jan Janssen, Sep Vanmarcke en familieleden van Tom Simpson, Jef Scherens en Gerben Karstens tekenen present.

 • handen in elkaar als een team
26 september 2023

Op vrijdag 6 oktober gaat voor de stadsmedewerkers Dag van het Team door. Daardoor zijn het stadhuis, Welzijnshuis, STAT, KOERS en het Vrijetijdspunt en beide recyclageparken de hele dag gesloten en niet telefonisch bereikbaar.

 • klant aan toonbank van winkel
19 september 2023

Tijdens weekend van de klant winkel je gezellig bij jouw favoriete adresjes in Roeselare. In verschillende winkels en horecazaken word je getrakteerd op een cadeautje, een korting of valt er een andere actie te beleven. De straten worden opgefleurd met leuke straatanimatie.

 • jongen en meisje in een bos: hangend aan een tak
19 september 2023

Week van het Bos wordt dit jaar dan ook een extra speciale editie! We gaan voor bosbeleving in de ruimste zin van het woord, waar iedereen zijn wilde hart zal kunnen ophalen. Of je nu een stoere avonturier bent of een stille genieter …

 • campagnebeeld Week van de smaak
18 september 2023

Tijdens de herfstvakantie, van maandag 30 oktober tot en met zondag 5 november, beleef je in Roeselare een week vol smaak! Roeselare, in het hart van de Vallei van de Voeding, stelt tijdens de Week van de Smaak een programma voor om je vingers van af te likken.

 • jongeren op een bankje met tennisrackets in de hand
19 september 2023

Op zondag 24 september 2023 organiseert Stad Roeselare voor het eerst ‘Sportkriebels’. Een initiatief waarbij 28 sportclubs hun deuren open zetten voor publiek op hun eigen trainings- en wedstrijdlocatie.

 • campagnebeeld Stresstival
18 september 2023

Op 4, 5 en 7 oktober kan je tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid terecht in ARhus voor het Stresstival. 

Op dit driedaags festival kunnen jongeren en volwassenen er deelnemen aan allerlei workshops, lezingen, voorstellingen en animatie rond het thema stress en burn-out.  

 • gemeenschapszaal in kerk Beitem
15 september 2023

Vrijdag 15 september opende de nieuwe gemeenschapszaal “Beythem Kerke” in Beitem haar deuren voor het grote publiek. Daarmee is, naast de uitbreiding van jeugdheem De Ketting en de nieuwe school De Klim, het laatste puzzelstukje gelegd in de nieuwe kern van Beitem.  

 • 2 fietsende dames bij streetart
13 september 2023

Zondagvoormiddag 1 oktober kan je deelnemen aan de Klimaat Klassieker: een fietstocht die start om 9 uur met een ontbijtje op de Grote Markt.

8 september 2023

Van 16 tot 22 september is er de Week van de  Mobilileit. Een handige periode om zelf ook na te denken over je verplaatsingen.

Trek jij al te voet of met de fiets naar je jeugdvereniging, sportclub of de muzieklessen? Da’s al een goede start!

 • 3 kinderen in pak van politie, brandweer, gemeenschapswacht
7 september 2023

Een veilige en propere stad. Da’s één van de prioriteiten uit het bestuursakkoord van de Stad. Op de Veiligheidsdag van 10 september zetten we de veiligheidsberoepen in de kijker.

 • chef-kok presenteert heerlijke maaltijd
5 september 2023

Vorige week ging het gloednieuwe programma ‘Snel, Makkelijk & Lekker’ van start op kookplatform njam!. Tien njam!-chefs gaan in 36 afleveringen voor een weekmenu vol vis, vlees, veggie en wereldkeuken.

 • campagnebeeld city dance fever
5 september 2023

Zaterdag 9 september palmen vijf Roeselaarse dansscholen het stadscentrum in en zorgen voor beweging in de Stad. Burlycious, Dansstudio Daneels, Ndigo, Induce Dans en Beweeg en Hypnosis Dance Academy maken zich alvast klaar om de benen uit hun lijf te dansen.  

4 september 2023

Laat je verrassen door een make-over tijdens de Week van de Belgische Mode. Lieve Gerrits, styliste van onder meer Belgische topmerken als Essentiel, Xandres en Prima Donna tovert voor jou een compleet nieuwe look.

 • verkeersbord zone 30
31 augustus 2023

Bij het begin van het nieuwe schooljaar wordt een ruim stadsgedeelte van Roeselare zone 30. Een trager verkeer is een logische keuze voor minder ongevallen met verkeersslachtoffers, leefbare straten en vlotter verkeer.

Maximum 30 km/uur binnen de Kleine ring.

 • man met laptop en gsm
29 augustus 2023

Van 2 tot 30 september 2023 organiseren kenniscentrum ARhus en Stad Roeselare samen met een tiental lokale partners Tournée digitale.

28 augustus 2023

Voor de 63keer al, staat begin september, de autorally  “A&D OMLOOP VAN VLAANDEREN” voor de deur!

 • Piet Delrue
1 september 2023

ind juni legde Piet Delrue (Open Vld) de eed af als schepen. Hij neemt op 1 september zijn ambt op en volgt daarmee José Debels (cd&v) op.   

 • plantjes in de kweek
30 augustus 2023

Door de klimaatverandering ervaren we steeds meer langdurige droogte en hevige neerslag. Deze omstandigheden vormen een uitdaging voor de traditionele landbouwteelten. Via het nieuwe project Water-teelten willen Stad Roeselare, gemeente Hooglede en Inagro dit probleem aanpakken.  

 • zendmast
29 augustus 2023

Van 29 augustus tot en met 27 oktober 2023 loopt het openbaar onderzoek over het project Ventilus dat een nieuwe hoogspanningslijn door West-Vlaanderen voorziet. Tijdens deze periode kan iedereen het plan inkijken alsook opmerkingen, standpunten en/of bezwaren indienen over het ontwerp.

 • fotowall op Schiervelde bij avond en belicht door spots
28 augustus 2023

Voortaan pimpen grote foto’s van sportclubs en evenementen die een link hebben met sporthal Schiervelde de rode muur langs het pad van de parking naar de ingang van sport- en eventhal Schiervelde.  

 • logo's partners TERF en KOERS
24 augustus 2023

Heb je een hart voor het erfgoed van de Stad? Kom dan naar de wiki-avond op 21 september en zorg ervoor dat unieke verhalen over de geschiedenis bewaard blijven.

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?