Stad lanceert nieuwe speelkaart op Buitenspeeldag

15 april 2024

Roeselare legt als kind- en jeugdvriendelijke stad grote nadruk op het creëren van een veilige en groene omgeving met aantrekkelijke locaties waar kinderen en jongeren samen kunnen spelen. Op Buitenspeeldag, 17 april trapt de Stad dan ook graag het buitenspeelseizoen officieel af.  Buitenspeeldag is dé dag waarop het belang van buitenspelen nog eens extra in de kijker gezet wordt. De stad stimuleert dit met tal van speelprikkels en activiteiten verspreid over Roeselare.  Zo werden er in totaal 12 speelstraten aangevraagd en elke straat ontving tijdens de Buitenspeeldag een vorm van animatie: van springkasteel tot grimeurs.  

Naast de speelstraten zijn er ook tal van andere plekken waar kinderen en jongeren kunnen spelen, chillen, bewegen en sporten die Stad Roeselare bundelde in een nieuwe speelkaart. Daarin vind je de 89 speelpleintjes en andere leuke plekken om te spelen.

De speelkaart wordt bedeeld via de scholen en kan je ook ophalen in het Vrijetijdspunt. In het praktische boekje vind je een overzicht van alle speelpleintjes op straatnaam en per gebied. Per locatie vind je ook een handig overzicht van de speelmogelijkheden en voor welke leeftijdsgroepen een pleintje geschikt is.  

Een digitale versie vind je terug op https://jeugd.roeselare.be/speelpleinen 

 

 

  • kinderen spelen buiten op een groene zone in een rustige wijk
Toon vergrote weergave in een popup (kinderen spelen buiten op een groene zone in een rustige wijk)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?