Stadsbestuur Roeselare kaart overvolle De Lijn bussen met succes aan!

16 Februari 2024

Het vernieuwde aanbod van busvervoer De LIjn betekende voor sommige lijnen helaas ook overvolle bussen op weg naar school. In een aantal scholen kwamen de leerlingen zelfs te laat toe. Na verschillende meldingen van ouders en schooldirecties aan o.a. het stadsbestuur, neemt De Lijn nu een aantal maatregelen om deze problemen op te lossen.

Vanaf maandag 19 februari al zullen er ’s morgens extra bussen naar Roeselare rijden vanuit Hooglede, Ledegem en Ardooie. Op die manier zullen de bussen elkaar sneller opvolgen, waardoor de reizigers op korte tijd gespreid worden.

  • lijn 75 Torhout – Lichtervelde – Gits – Hooglede – Roeselare

Er rijdt een extra bus vanuit Hooglede richting Roeselare. Deze rit vertrekt om 7.49 u. vanaf Hooglede Dorp en komt aan te Roeselare Station om 8.02 u.

  • lijn 54 Menen – Dadizele – Ledegem – Roeselare

Er rijdt een extra bus vanaf Ledegem Kerk om 7.17 u. richting Roeselare. Deze rit is voorzien om aan te komen om 7.40 u. te Roeselare Station.

  • lijn 801 Tielt – Pittem – Egem – Koolskamp – Ardooie – Roeselare

Er rijdt een extra bus vanaf Ardooie De Tassche om 7.52 u. richting Roeselare. Deze rit is voorzien om aan te komen om 7.58 u. te Roeselare Station.

 

Vanaf 2 maart zullen verschillende bussen ook vroeger vertrekken richting onze stad, zodat scholieren op tijd op school kunnen geraken.

  • lijn 351 Diksmuide – Zarren – Kortemark – Hooglede – Roeselare

’s Ochtens wordt een rit 17 minuten vervroegd. Voortaan vertrekt de rit om 6.52 u. te Diksmuide Station en komt aan om 7.50 u. te Roeselare Station.

  • lijn 542 Menen – Dadizele – Ledegem – Oekene – Roeselare

De ochtendrit van Menen naar Roeselare wordt aangepast. Voortaan vertrekt de rit te Menen om 6.56 u. met doorkomst te Dadizele De Voerman om 7.10 u. en te Ledegem Kerk om 7.14 u., aankomst te Roeselare is voorzien om 7.45 u.

  • lijn 801 Roeselare – Ardooie – Koolskamp – Egem – Pittem – Tielt

’s Ochtends wordt een rit vervroegd en wordt er een gelede bus ingezet. Voortaan vertrekt de bus te Roeselare Station om 7.12 u. en komt aan te Tielt Station om 7.55 u..

  • lijn 811 Wingene – Zwevezele – Kapelhoek – Beveren – Roeselare

Er zal een extra bus rijden vanaf Wingene Dorp om 7.25 u. met aankomst te Roeselare Station om 8.00 u.

  • lijn 80 Roeselare – Beveren – Ardooie – Pittem – Tielt

Er zal een bus rijden om 7.15 u. vanaf Roeselare Station met aankomst te Tielt om 7.49 u.

 

De informatie in de routeplanner van De Lijn is ondertussen aangepast. Je bekijkt best op voorhand de routeplanner via de website of app van De Lijn. De papieren dienstregeling die uithangt aan de betrokken haltes, wordt zo snel mogelijk vervangen.

  • Scholier met instapkaart in een lijnbus
Toon vergrote weergave in een popup (Scholier met instapkaart in een lijnbus)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?