Stadsproject Damman-Croes

30 mei 2023

Het projectgebied in hartje Krottegem is in de volksmond beter gekend als de site Damman-Croes werd door Stad Roeselare en curator verkocht aan projectontwikkelaar CAAAP. Het gekozen project zorgt voor een maximale opwaardering van de site en draagt bij aan de woonkwaliteit van de ruimere omgeving. 

Divers programma rond een groen binnengebied

Het programma voorziet in woonfunctie, de bouw van een nieuwe basisschool en een groot aandeel groen.  De inrichting van een grote aaneengesloten groene ruimte verhoogt de toegankelijkheid van het gebied en creeert ook een fiets- en wandelas tussen de Onze-Lieve-Vrouwemarkt en de Spanjestraat. 

Participatietraject

Op 30 mei gaat een participatietraject van start. Enerzijds is het een gezamelijke zoektocht naar een geschikte invulling van de daktuin en de bibliotheek De Vriendschap. Anderzijds is het de bedoeling om de inrichting van het openbaar groen zo goed mogelijk af te stemmen op de noden van de buurtbewoners en de schoolgaande kinderen.
Buurtbewoners en geïnteresseerden zullen ook steeds terecht kunnen in een buurtpunt dat in Bibliotheek De Vriendschap wordt opgezet. Daar kunnen ze hun gegevens achterlaten en worden ze verder op de hoogte gehouden.

Wil je op de hoogte blijven van de plannen? Hou dan zeker www.caaap.be/dammancroes in de gaten!  

  • eerste visie op school, bib en O.L.V.-markt
Toon vergrote weergave in een popup (eerste visie op school, bib en O.L.V.-markt)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?