Stoffel Vandoorne en zijn Formule E-bolide komen naar de stad

26 augustus 2022

Roeselare, stad der wereldkampioenen, is onlangs een wereldkampioen rijker geworden. Mercedes-EQ Formula E Team-piloot Stoffel Vandoorne kroonde zich in het Zuid-Koreaanse Seoel tot ‘s werelds beste Formule E-rijder. Een bijzondere straffe prestatie die we als stad niet zomaar willen laten passeren. Stoffel Vandoorne, die opgroeide in Rumbeke, wordt op zaterdag 3 september feestelijk gehuldigd door Stad Roeselare. Iedereen kan daarbij zijn én krijgt de unieke kans om zijn Formule E-wagen van dichtbij te bekijken.

Na een beklijvende seizoensfinale kroonde Stoffel Vandoorne zich midden augustus tot wereldkampioen Formule E. Deze titel is een mooie bekroning voor het parcours dat Vandoorne tot nu toe aflegde.

Vandoorne demonstreerde zijn talent in 2017 en 2018 in de Formule 1, waarna hij in 2019 de rangen van het Mercedes-EQ Formula E Team kwam versterken. Drie intensieve jaren waarin hij zijn uitzonderlijke rijderscapaciteiten etaleerde, sloot hij recent af met de Wereldtitel in het Formule E kampioenschap. Samen met teammaat Nyck de Vries was hij bovendien ook de primus in het teamkampioenschap.

Stoffel groeide op in de Roeselaarse deelgemeente Rumbeke en ontdekte van jongs af aan via het kartingcircuit dat hij een supertalent is in een racewagen. De weg naar de top leek een evidentie, maar was vooral een weg van toewijding, trainingsarbeid en volharding. Eigenschappen die perfect aansluiten bij de spirit van zijn thuisstad Roeselare.

Meet & greet met Stoffel en de Mercedes-EQ Silver Arrow 02

Als stad der wereldkampioenen wil Roeselare zijn kersverse wereldkampioen graag feestelijk vieren. Op zaterdag 3 september komt Stoffel Vandoorne samen met zijn Formule E-wagen langs op het Stationsplein waar hij gehuldigd zal worden op een podium. De fans zullen ook de unieke kans krijgen om de Formule E-wagen van dichtbij te zien en op de foto te gaan met Stoffel*. Een onvergetelijk moment dus.

Hetzelfde weekend is er in Roeselare ook het rally-evenement ‘Omloop van Vlaanderen’. Autosportfans die in de buurt zijn kunnen na de rally perfect afzakken naar het stadscentrum om de podiumceremonie nog bij te wonen.

Schepen van sport José Debels: “Van jeugdig kartingkampioen tot wereldkampioen, de carrière van Stoffel Vandoorne is onnavolgbaar! Met zijn schitterend parcours in de racewereld tot nu toe, vormt Stoffel met deze wereldtitel in de Formule E-klasse voor onze stad een uniek uithangbord met internationale uitstraling.”

Praktisch:

Vanaf 16:00 uur: kans om de racewagen van Stoffel Vandoorne, de Mercedes-EQ Silver Arrow 02, te bezichtigen op het Stationsplein

18:45 – 19:45 uur: Meet & Greet met de fans (*bij drukte kan de wachtrij afgesloten worden)

20:00 uur: Podiumceremonie en officiële huldiging door Stad Roeselare, in aanwezigheid van Burgemeester Kris Declercq en schepen van Sport José Debels

Eventuele praktische verduidelijken aan het programma volgen via de website van Visit Roeselare.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?