Succesvol wijkrenovatieproject Energiewijk Krottegem

6 mei 2024

Voor het wijkrenovatieproject “Energiewijk Krottegem” testte stad Roeselare samen met de Provincie West-Vlaanderen allerlei tools uit om mensen actief te ondersteunen bij hun renovatie.

Zo’n 10% van alle huiseigenaars in Krottegem kwam langs bij de stadsdienst Wonen om de thermografische foto van hun gevel te bespreken. Tijdens dat gesprek kregen ze basisinformatie over verbeteringswerken aan de schil van de woning én kon men meteen beroep doen op het uitgebreider advies van een professionele renovatiebegeleider.  

Bij 150 mensen kwam deze renovatiebegeleider over de vloer om een renovatievoorstel op maat te maken. Daarbij hield de renovatiebegeleider rekening met de eigenschappen van de woning, maar ook met de wensen en de financiële mogelijkheden van de bewoner. Bovendien werd bekeken welke maatregelen de meeste impact en het hoogste rendement zouden hebben.  

Een 50-tal inwoners is met dit advies onmiddellijk aan de slag gegaan. 13 van hen maakten gebruik van de intensieve begeleiding van de renovatiebegeleider, wat tijdbesparend werkte en tegelijk een kwalitatief, duurzaam resultaat garandeerde.  

Renovatieadvies voor heel Roeselare nog tot eind juni! 

Wens jij ook advies en begeleiding om je huis energiezuiniger te maken? Alle inwoners van Roeselare en deelgemeenten kunnen renovatieadvies en -begeleiding aanvragen aan zeer voordelig tarief: 50 euro in plaats van 600 euro.  

Vraag dan je renovatieadvies aan op klimaatswitch.be en klik op: “Duurzaam renoveren? JAAA MAAR HOE?”  Dit tijdelijk renovatieaanbod van de Stad Roeselare loopt nog tot en met 30 juni.  

 

  • campagnebeeld renovatiecampagne
Toon vergrote weergave in een popup (campagnebeeld renovatiecampagne)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?