Team Straathoekwerk van het Welzijnshuis bekroond met Roeselare Award

29 Januari 2024

Bij de uitreiking van de Roeselare Awards werd het Team Straathoekwerk van het Welzijnhuis bekroond met de titel Persoonlijkheid van het jaar.  Team Straathoekwerk haalde het van de andere genomineerden Inge Waeles, Knack Volley Roeselare en Gwendoline Lefere. 

Het team bestaat uit 7 gepassioneerde professionals die dagelijks op pad gaan naar plaatsen waar mensen op straat leven of slapen. Tijdens de koude winterdagen gaan ze ook ’s morgens vroeg en ’s avonds laat op zoek naar buitenslapers. Mensen krijgen koffie aangeboden en er is tijd voor een warme babbel.  

Vaak hebben mensen die op straat leven geen toegang tot hulpverlening. De straathoekwerkers proberen mensen zoveel mogelijk toe te leiden naar hulp, bijvoorbeeld door een slaapplaats aan te bieden in de nachtopvang. Er is ook een straatverpleegkundige in het team die medische basiszorg kan toedienen zoals het verzorgen van een wonde.  

Straathoekwerkers zijn de voelsprieten in de stad. Ze observeren, leren buurten kennen en leggen contacten met mensen die op straat leven. Ze bouwen aan een vertrouwensrelatie, en helpen zoeken naar oplossingen.

Lees meer artikels over:

  • twee vuisten tegen elkaar
Toon vergrote weergave in een popup (twee vuisten tegen elkaar)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?