Tentoonstelling Kunstenaars uit Izegem in Galerie Alfons Blomme

2 mei 2019

Van zaterdag 25 mei t.e.m. zondag 2 juni 2019 vindt in Galerie Alfons Blomme (Ooststraat 84, Roeselare) de tentoonstelling ‘Kunstenaars uit Izegem’ plaats.

Zestien Izegemse kunstenaars tonen er dan hun artistiek talent: Cristel Casteleyn, Odette Cattrysse, Rudi D’Artois, Bernard Dejonckheere, Rose Lapeire, Kichou Lycke, Marha, Marleen Moerman, Ronny Pattijn, Djordy Rondelez, Greta Sabbe, Karlien Vanelslander, Sandra Vens, Lieve Verkarre, Luc Verlinde en Johan Vermaut. De volgende kunstdisciplines komen aan bod: schilderkunst, fotografie, beeldhouwwerk, tekenkunst, aquarel en keramiek. 

De expo komt er op initiatief van de Werkgroep Beeldende Kunst Izegem. Deze organisatie ontstond halfweg de jaren negentig van de vorige eeuw binnen de stedelijke raad voor cultuurbeleid van Izegem. In 2002 werd de werking overgenomen door de toen opgerichte cultuurdienst en op die manier een stedelijk initiatief.

Eén van de activiteiten van de Izegemse werkgroep is het inrichten van uitwisselingstentoonstellingen. Deze uitwisselingsexpo’s startten in 1996, met de bedoeling het brede publiek kennis te laten maken met werken van kunstenaars uit een andere stad. Op die manier kan men een ruimere kijk krijgen op verschillende kunstdisciplines, kijken en vergelijken welke technieken andere kunstenaars gebruiken, welke thema’s hen beroeren en hoe ze dit in hun kunst weergeven, hoe verschillende impressies op een expressieve manier geuit worden. Telkens volgt dan een tentoonstelling met Izegemse kunstenaars.

In de nazomer van 2018 waren achttien Roeselaarse kunstenaars te gast in Izegem. Van 22 t.e.m. 30 september exposeerden ze toen in Meilief, de exporuimte van het Izegemse stadhuis. Omgekeerd is Stad Roeselare van zaterdag 25 mei t.e.m. zondag 2 juni 2019 graag gaststad voor de tentoonstelling ‘Kunstenaars uit Izegem’.

De tentoonstelling is te bezoeken van zaterdag 25 mei t.e.m. zondag 2 juni 2019. Openingsuren: maandag t.e.m. zaterdag 10 u. – 18 u., zondag 15 u. – 18 u.

  • Tentoonstelling Kunstenaars uit Izegem 2019
Tentoonstelling Kunstenaars uit Izegem 2019