Vergroening Stationsplein

24 november 2023

Binnenkort zie je veel beweging op het Stationsplein. De aanpassingen voor een groener plein gaan van start én er is de kerstmarkt. Er zijn afspraken tussen de verschillende partners om alles vlot te laten verlopen en de hinder te beperken.

Kerstmarkt

Het Stationsplein is ook dit jaar de plek voor een gezellige kerstsfeer. De kerstmarkt is open van vrijdag 24 november tot en met zondag 7 januari. Je bent van harte welkom om mee te komen genieten van een gezellig kerstsfeer.

Dit kan je verwachten:

  • Kerstchalets op de kortparkeerzone.
  • Een reuzenrad en andere sfeervolle animatie op het plein, in de omgeving van de fonteinen (die uiteraard even uit worden gezet).
     

Vergroening van het plein

Het Stationsplein krijgt tegen de Batjes van 2024 een groenere aanblik. Verschillende grote betontegels maken plaats voor groenzones met extra bomen. Een deel van de kortparkeerzone wordt omgevormd tot een nieuwe speelzone voor kinderen.

Timing van de werken

Vanaf maandag 20 november start de aannemer met het uitbreken van betontegels. Hij werkt stelselmatig in de richting van de St. Amandsstraat.
Voordien voorziet hij al de bescherming rondom de huidige bomen en rooit hij enkele struiken op de kortparkeerzone. Zo zijn de bomen beschermd tegen mogelijke schade door de kerstmarkt.

Veilige route voor fietsers tijdens de werken

We doen ons best zodat fietsers zo lang mogelijk op een veilige manier aan de voorkant van het station kunnen rijden. Als de aannemer dichter bij het kruispunt met de St. Amandsstraat begint te werken, zullen we wel een omleiding aanduiden via de achterkant van het station.

De taxistandplaatsen aan de achterkant van het station verhuizen dan tijdelijk naar de Jules Lagaelaan. Dit komt omdat fietsers een omleiding moeten volgen via de achterkant van het station. Na de werken aan het Stationsplein keren deze taxistandplaatsen terug naar hun oorspronkelijke plaats.

Verhuis van verschillende parkeerplaatsen

Door de vergroening op de kortparkeerzone verhuizen verschillende parkeerplaatsen definitief:

  • De taxistandplaatsen die op de kortparkeerzone stonden verhuizen definitief naar de Botermarkt. Aangezien dit nog een werfzone is voor het Stadhuis, worden de taxistandplaatsen vanaf 9 november tijdelijk geplaatst op het Polenplein. Ze keren dus niet meer terug naar de kortparkeerzone op het Stationsplein.
  • De parkeerplaatsen voor mindervaliden verhuizen definitief op 9 november. Ze verschuiven 20 m mee naar de Gasstraat.
  • De standplaatsen voor Cambiowagens verhuizen op 10 november definitief naar het einde van de Jules Lagaelaan, nabij de fietsoversteek naar de Steenhouwersstraat.

 

Vergroening Stationsplein Vergroening Stationsplein

 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?