Vernieuwde, nog professionelere aanpak Pamperbank Roeselare

15 april 2024

Jonge ouders blijven wel eens met een overschotje te kleine luiers zitten. Je kan je luieroverschot schenken aan de Pamperbank = deponeren in één van de inzamelboxen verspreid over de stad. 

Vanaf mei staat De Lochting in voor het ophalen van de luiers. Door de bundeling van de ophaaladressen worden de ritten efficiënter. Biobello, een afdeling van De Lochting waar mensen uit Dominiek Savio en Sint-Idesbald werken, is  verantwoordelijk voor het sorteren en verpakken. Dankzij de expertise van De Lochting kunnen er maandelijks meer pamperpakketten samengesteld worden.

De verzamelde luiers worden gesorteerd op maat. Ze worden verpakt per 25 stuks en in de Sociale Kruidenier verkocht aan 1 euro per set. Op die manier worden luieroverschotten herverdeeld onder gezinnen met een beperkt inkomen. Gezinnen zijn welkom in het Welzijnshuis om na te gaan of ze gebruik kunnen maken van de Pamperbank. 

Wedstrijd 
Om de nieuwe  samenwerking met De Lochting in de verf te zetten, lanceert de Stad een inzamelwedstrijd van 18 april tot 17 mei. Iedereen die in deze periode luiers doneert in één van de inzamelboxen, maakt kans op een leuke prijs! De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de familiedag in ARhus, in het kader van de Week van de Opvoeding.  Er zijn inzamelboxen in RSL Op Post, in de consultatiebureaus van Kind en Gezin en in meerdere kinderopvanginitiatieven (zie lijst op huisvanhetkindroeselare.be

 

 

  • baby met roze pamper op een wit babylaken
Toon vergrote weergave in een popup (baby met roze pamper op een wit babylaken)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?