Nieuws

 • speeltuin
25 Februari 2020

Een aantal jaar geleden werd de vroegere stationsparking ingericht als tijdelijke groen- en speelzone. De speeltoestellen van deze tijdelijke pop-up worden begin maart weggehaald omdat de eigenaar van de site enkele voorbereidende werken opstart voor het project Roelevard.

 • cultuurplatform
25 Februari 2020

Cultuurplatform op 22 maart 

Stad Roeselare en de Kerngroep Cultuurraad nodigt iedereen met een hart voor cultuur uit naar het Cultuurplatform op zondag 22 maart 2020.

 • openbare toiletten
24 Februari 2020

Wie in Roeselare rondloopt en dringend naar het toilet moet, kan voortaan via de Hoge Nood app het dichtstbijzijnde openbaar toilet opzoeken.
 

 • Krottegem
18 Februari 2020

Vanaf 25 februari verwelkomt Stad Roeselare enkele buitenlandse kunstenaars op Krottegem. Binnen het Europees kunstproject “Sounds of our Cities”, gaan ze creatief aan de slag op basis van gesprekken die ze zullen voeren met de Krottegemnaren.

 • gemeenschapswachten
18 Februari 2020

Uitbreiding camerabewaking 2020

De afgelopen jaren werd in Roeselare sterk geïnvesteerd in camerabewaking in het stadscentrum.  Zo zijn er ondertussen 104 camera’s actief in het stadscentrum die door de politiezone RIHO gemonitord worden.

14 Februari 2020

Herstel wegdek kruispunt Diksmuidsesteenweg met Oostnieuwkerksesteenweg
De werken starten op maandag 6 april en duren t.e.m. vrijdag 10 april 2020.
De straat zal worden afgesloten tijdens de herstellingswerken. 

 • park vande walle
11 Februari 2020

In de loop van februari worden een vijftal afgestorven bomen in Park Vande Walle gerooid om plaats te maken voor nieuwe bomen. Daarvoor heeft de Stad een Europees erkende boomexpert aangesteld die deze opdracht zal uitvoeren.

 • logo net roeselare
11 Februari 2020

Stad Roeselare wil de komende vier jaar de bestaande straatvuilnisbakken vervangen door mooie, ergonomisch en uiterst gebruiksvriendelijke vuilnisbakken.

 • Oproep Ik koop lokaal
11 Februari 2020

OPROEP innovatieve projecten voor en door handelaars

Heb jij een vernieuwend idee om samen met je collega-winkeliers beleving te brengen in je handelskern of winkelstraat?

 • Valentijnshart
7 Februari 2020

Neem een foto met het valentijnshart in de Ooststraat. Plaats deze op de facebookpagina van Shopping & Centrum Roeselare.
De 5 personen met de meeste likes winnen een cadeaubon t.w.v. 150 euro.

 • archeologie
7 Februari 2020

Sedert oktober 2019 worden de geschiedenislessen in het Klein Seminarie concreter door de Jodoigne-collectie van stadsarchief #VANRSL. Deze collectie archeologisch objecten werd door de Stad in bruikleen gegeven en brengen leerlingen in rechtstreeks contact met het verleden.

 • Stomavriendelijke stad
7 Februari 2020

Kom op tegen Kanker en StomaVlaanderen sloegen de handen in elkaar en verstuurden naar elke provincie en lokaal bestuur van Vlaanderen een oproep om meer aandacht te hebben voor stomapatiënten en de toiletten stomavriendelijker te maken.

 • Mystery Shopper
5 Februari 2020

Schrijf in voor gratis screening van je zaak door een mystery shopper!

Benieuwd hoe een klant jouw zaak beleeft? En hoe zorg je er voor dat een klant bij je blijft komen?

 • paddenoverzet
5 Februari 2020

Kikkers, padden en salamanders gaan straks weer op zoek naar een partner en een geschikte poel om zich voort te planten. Een ploeg vrijwilligers staat dan paraat om de diertjes veilig de weg over te zette. Extra helpende handen voor de overzetacties zijn steeds welkom.

 • buitenspeeldag
11 Februari 2020

22 april 2020 = Buitenspeeldag!

Trap samen met ons het buitenspeelseizoen #VANRSL af op de Buitenspeeldag en vraag je speelstraat of speelactiviteit aan.

 • Thuis in de Toekomst
4 Februari 2020

Doe de woontest

Hoe we leven verandert razendsnel. Hoe we wonen ook.
Maken we in de toekomst plaats voor meer groen?
Hoe pakken we parkeerproblemen aan? Wordt het contact met onze buren beter?
Kan iedereen straks te voet naar de supermarkt?

 • Vergroening
21 Januari 2020

Onze stad is straks weer twee groene plekjes rijker! En dat enthousiasme voor ontharden en meer groen om van RSL een zachte stad te maken, wordt beloond door het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB).

 • bloed geven
21 Januari 2020

Op 21 januari trekken de medewerkers van Stad en OCMW Roeselare naar het donorcentrum van Rode Kruis in Roeselare om bloed of plasma te doneren.

 • Skyline RSL, Carmen Demoor
17 Januari 2020

Gisterenavond en vanmorgen vonden in Roeselare de jaarlijkse 100 dagen plaats. Hiervoor werden, zoals elk jaar, voorbereidende maatregelen uitgevoerd:

 • Rookmelder
16 Januari 2020

Sedert 1 januari 2020 zijn rookmelders verplicht in elke woning. Een rookmelder plaatsen kan je eenvoudig zelf doen en kan je kopen in de doe-het-zelf-zaak in jouw buurt.

Let erop dat de rookmelder CE gemarkeerd is en voldoet aan de norm NBN EN 14604.

 • helden en schurken
14 Januari 2020

Van 23 tot en met 26 januari loopt een uitgebreide tentoonstelling met stripverhalen gemaakt door leerlingen van het basisonderwijs binnen het project Helden en Schurken.

x
Kan ik je helpen?