Factureren aan Stad & OCMW Roeselare

Wat? 

Een factuur moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om geldig te zijn. Hier vind je de belangrijkste algemene en specifieke eisen voor een geldige factuur.

Voldoet jouw factuur niet aan de eisen? We rekenen niet meteen boetes aan, maar we moeten de factuur wel weigeren en terugsturen.

Aandachtspunten

Kreeg je voor jouw opdracht een bestelbon van de Stad? Dan is het belangrijk om het bestelbonnummer te vermelden op jouw factuur. Werd de opdracht jou toegewezen via een procedure overheidsopdracht, dan is het belangrijk om het dossiernummer te vermelden op jouw factuur.

Je factuurdatum kan nooit voor de datum van goedkeuring van het PV liggen.

Factureer steeds aan de juiste entiteit:

Stad Roeselare
Botermarkt 2
8800 Roeselare
BE 0207 432 520
OCMW Roeselare
Gasthuisstraat 10
8800 Roeselare
BE 0212 174 137

 

Als je vrijgesteld bent van btw, moet je ook voldoen aan de voorwaarden en bijzondere vermeldingen voor de btw opnemen, bijvoorbeeld wanneer je een kleine onderneming runt. Met andere woorden:  je moet verantwoorden waarom je geen btw aanrekent. 

Hoe bezorg je een factuur aan Stad & OCMW Roeselare?

 • Facturen onder € 3000 bezorg je liefst via e-facturering. Als dat niet lukt, mag je de factuur ook als pdf-bestand per e-mail versturen naar facturenStad [at] roeselare.be of facturenOCMW [at] roeselare.be
 • Voor facturen vanaf € 3000 (excl. btw) is e-facturatie verplicht. Een pdf per e-mail versturen is niet hetzelfde als e-facturatie en is in dit geval niet voldoende.

E-facturatie

Stad & OCMW Roeselare werkt, net als alle overheden in België, verplicht met e-facturatie (elektronische facturering of e-invoicing). Dat gebeurt via Peppol, een Europees netwerk om elektronische documenten uit te wisselen. Het is veilig, snel en geautomatiseerd.

Er zijn 3 manieren om te e-factureren. Verstuur je e-factuur op 1 van deze manieren. Je hoeft geen kopie via e-mail te bezorgen.

 • Gratis via Mercurius, het portaal van de federale overheid.
  Meld je aan, klik op ‘nieuwe factuur aanmaken, vul alle gegevens in en verstuur.
   
 • Via een facturatietool, zoals Billit, EenvoudigFactureren, Octopus, Zervant, … 
  De meeste facturatietools kan je koppelen met Peppol. Bekijk hier meer info.
   
 • Via je eigen boekhoudpakket of ERP-systeem.
  De meeste systemen kan je ook koppelen met Peppol. Bekijk hier meer info. Kan jouw systeem niet gekoppeld worden? Factureer dan via Mercurius.
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?