C4talent

Wat? 

 

Urbact en EU logo

In het URBACT netwerk C4Talent ("CitiesForTalent") bundelt Roeselare samen met 9 andere Europese steden de krachten. In dit project willen 10 Europese steden een geïntegreerd actieplan opmaken om jonge talenten aan te trekken en te behouden om zo de effecten van de braindrain tegen te gaan. Dit kan de lokale economie verjongen en innovatie stimuleren.

De braindrain kan er namelijk voor zorgen dat steden hun talent en creatief potentieel verliezen. Het doel van het actieplan is onder meer om de lokale economie te verjongen en innovatie te stimuleren. Naast het actieplan is er ook ruimte om verschillende aanpakken uit te testen zoals het aanbieden van financieringsmogelijkheden, het aanbieden van fysieke infrastructuur zoals co-working spaces en incubators, en het positioneren van de stad zelf als proeftuin voor innovatie. Uiteraard wordt de aanpak telkens aangepast aan de unieke kenmerken en sterktes van de verschillende steden. Zo kent Roeselare bijvoorbeeld een lage werkloosheidsgraad waardoor het voor bedrijven niet makkelijk is om de juiste werkkrachten te vinden.

Meer informatie over dit project is terug te vinden via https://urbact.eu/networks/c4talent

Over het project en de subsidie

Partners

In het partnerschap zijn 10 Europese steden opgenomen:

Nyíregyháza (Hongarije), Rzeszów (Polen), Alytus (Litouwen), Pula (Kroatië), Alghero Foundation (Italië), Ontwikkelingsorganisatie van Piraeus (Griekenland), Roeselare (België), Vilanova i la Geltrú (Spanje), Varberg (Zweden) en Centar Sarajevo (Bosnië en Herzegovina)

Periode 1 juni 2023 tot 31 december 2025
Budget

Het totale budget van het netwerk bedraagt 847 388,47 euro, waarvan 577 428,45 euro Europese subsidies.

Het budget van Roeselare bedraagt 75 079 euro waarvan 48 801,35 euro Europese subsidies.

Bijlagen: 
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?