Internationaal Orgelfestival

Wat? 

Stad Roeselare beschikt over een rijk en waardevol orgelpatrimonium. Wist je dat alle orgels samen de mogelijkheid bieden om een periode van 500 jaar orgelmuziek origineel weer te geven? Onze kerkorgels verdienen dan ook alle aandacht als cultureel erfgoed.

Het stadsbestuur en de vzw Orgelkring Adriaan Willaert Roeselare zetten daarom graag de kerkdeuren voor je open om je te laten genieten van het orgel in zijn volle glorie.

Het orgelfestival heeft zich ondertussen als vaste waarde gevestigd op de internationale orgelkaart en weet de kenners binnen de wereld van de orgelmuziek sterk te bekoren. Buitenlandse organisten zijn vragende partij om aan dit festival te mogen deelnemen.

Ben je niet zo vertrouwd met orgelmuziek en wil je het instrument eens van dichtbij leren kennen, dan ben je welkom op de mini-concerten. Deze concerten zijn gratis en zijn bedoeld als een eerste kennismaking met de orgelmuziek. Er worden herkenbare, soms swingende composities gespeeld en na elk concert is een bezoek aan het orgel mogelijk.

Concertkalender

x
Kan ik je helpen?