Aanvraag van een uittreksel uit het strafregister (bewijs goed gedrag en zeden)

Wat? 

Op een uittreksel uit het strafregister staan al je veroordelingen door de rechtbank (als je die hebt). Bij het uittreksel zit ook een lijst van die veroordelingen. Vroeger heette dat uittreksel: 'getuigschrift van goed zedelijk gedrag'.Er zijn drie modellen:

  • Model (art. 595) is het standaardgetuigschrift dat je kan aanvragen voor allerlei doeleinden. Openbare besturen, particulieren en privé-instellingen kunnen je een uittreksel uit het strafregister vragen wanneer je een activiteit uitoefent waarvan de toegangs- of uitoefeningsvoorwaarden niet gereglementeerd zijn. 
     
  • Model (art. 596.1) heb je nodig om een activiteit of een beroep te mogen uitoefenen waarvan de voorwaarden in een wet of een verordening bepaald werden.

  • Model (art. 596.2) heb je nodig voor specifieke activiteiten met contacten met kinderen en jongeren, zoals opvoeding, psycho-medisch-sociale begeleiding, hulpverlening aan de jeugd, kinderbescherming, animatie of begeleiding van minderjarigen.
Voorwaarden: 

Inwoner van Roeselare zijn.

Hoe? 

Je kan het uittreksel hier meteen aanvragenHet uittreksel wordt naar je thuisadres opgestuurd. 


  • Maak een afspraak en kom langs bij de dienst Burgerzaken. Neem je identiteitskaart mee.
  • Je kunt het uittreksel ook digitaal aanvragen. Dat kan alleen als je een inwoner bent van Roeselare. Wanneer je het aanvraagt met je elektronische identiteitskaart ontvang je het meteen per e-mail. 
  • Vermeld de reden waarom je het uittreksel aanvraagt. Dan weten we welk model we je moeten opsturen. Ben je niet zeker welk model je nodig hebt, dan kan je dit formulier van de FOD Justitie laten invullen door de organisatie die het uittreksel vraagt.
  • Ben je werkgever en vraag je het uittreksel aan voor een werknemer? Duid het gewenste model aan op dit formulier van de FOD Justitie. Geef het mee aan je werknemer zodat die het juiste uittreksel kan aanvragen.
Wat meebrengen? 

Indien je het uittreksel persoonlijk aanvraagt bij de dienst Burgerzaken moet je jouw identiteitskaart voorleggen. 

Prijs? 

Gratis

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?