Superfood voor jonge helden

Superfood voor jonge helden

Superfood voor jonge helden is het ambitieus actieplan van Stad Roeselare om superfood te voorzien voor alle kinderen in de stad.

Superfood?

Gezond eten is heel belangrijk voor je algemene gezondheid. Maar wat is gezonde voeding precies?

Het Vlaams Instituut Gezond Leven verzamelt alle wetenschappelijke kennis over gezonde voeding en stelt daarmee de voedingsdriehoek samen. Als je eet volgens deze voedingsdriehoek, is dat goed voor jezelf én voor onze planeet!

Jonge helden?

Dankzij superfood kan je je onder andere beter concentreren. Kinderen die vooral superfood eten, zijn aandachtiger in de klas en voelen zich energieker

Het lijkt dus evident dat alle kinderen vooral gezonde voeding te eten krijgen. Toch komt naar schatting 1 op 4 kinderen in Vlaanderen naar school met een lege of ongezonde brooddoos... En daar willen we in Roeselare iets aan doen.

Superfood-acties

Subsidie voor basisscholen

Roeselaarse basisscholen kunnen via de subsidie Superfood voor jonge helden budget krijgen om gezonde voeding te voorzien op hun school (gezonde tussendoortjes, verse soep tijdens de speeltijd, een saladebar in de refter, ...). Zo vergroten we samen de ontwikkelingskansen van kinderen en kunnen we van Roeselare een gezonde stad maken!

Bekijk hier de reportage van VRT NWS of de reportage van Focus|WTV over dit project.

Gezonde lunchrecepten

In beeld

  • Toon vergrote weergave in een popup (Zeker gezond: recepten bij de voedingsdriehoek)
    Zeker gezond: recepten bij de voedingsdriehoek
    28 Februari
  • Toon vergrote weergave in een popup (De voedingsdriehoek)
    De voedingsdriehoek
    28 Februari
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?