Meting van straling rond zendantennes

Wat? 

Vast opgestelde zendantennes voor mobiele communicatie gebruiken elektromagnetische straling om te communiceren. Op de website Gezondheid&Milieu vind je meer informatie over verschillende soorten vaste zendantennes en de eventuele effecten op de gezondheid.

Je kan bij de Vlaamse overheid een aanvraag indienen voor een gratis meting van de elektromagnetische straling rond vast opgestelde zendantennes (zoals zendmasten).

Voorwaarden: 

Je kan alleen een stralingsmeting aanvragen voor zendantennes zoals gsm-masten (dus niet voor hoogspanningsleidingen of draadloos internet thuis).

  • Je kan een meting aanvragen als je minder dan 150 meter van een zendantenne woont, die elektromagnetische straling uitzendt.
  • Voor andere antennes (radar, tv, radio) beoordeelt Milieu-inspectie of een meting nodig is, onafhankelijk van de afstand.
Hoe? 

Op de website van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie staat een online aanvraagformulier.

Door het grote aantal aanvragen is er een wachtlijst. De aanvragen zullen behandeld worden volgens datum van aanvraag. Als er meerdere metingen per dag kunnen gebeuren, zal men wel proberen om aanvragen uit dezelfde regio te groeperen.

De meting wordt uitgevoerd door de afdeling Milieu-inspectie. Zij nemen contact met je op voor de praktische organisatie van de metingen.

Prijs? 

Gratis

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?