Nieuws: Groen en omgeving

Nieuws: Groen en omgeving

Alle nieuws

Dit jaar staan de 100 dagen in Roeselare volledig op hun kop en dat dankzij een ijzersterk comité. De 100 dagen starten op donderdagavond met een groot festival op het Polenplein.

Het laatste weekend van januari is er vogeltelweekend in Vlaanderen. Ook in 't West-Vlaamse hart wordt er duchtig geteld. Zo bijvoorbeeld in de tuin van KIDZ kinderopvang in Beveren. Op zaterdag 27 januari kan je er tussen 13.30 u. en 16.30 u.

Na het paasbouwverlof krijgt het centrum van Beveren een make-over. Met dit project zal het centrum vergoenen, toegankelijker zijn voor alle (weg)gebruikers en de identiteit van Beveren versterken. De uitvoering van dit project zal in verschillende fasen gebeuren.

In de nacht van dinsdag op woensdag is het in heel Vlaanderen opletten voor krachtige rukwinden, die plaatselijk kunnen oplopen tot 120 km/u. Dat meldt het KMI, dat code oranje geeft. Het ministerie van Binnenlandse Zaken activeert alvast het noodnummer 1722.

Op dinsdag 19 december kwam Stad Roeselare als een van de grote winnaars uit de bus tijdens de finale van ‘Groene Lente – de beste groenrealisaties van 2017’. Maar liefst in 4 categorieën behaalde Stad Roeselare de hoogste score.

Update 14 december | 11.30 u.

De fietstunnel aan de GLS-site (nabij Trax) staat onder water en werd daarom afgesloten.