Nieuws: Groen en omgeving

Nieuws: Groen en omgeving

Alle nieuws

De HogeNood app toont je het dichtstbijzijnde toilet. HogeNood toont je de route naar het toilet en geeft voorzieningen en openingsuren weer.

Nadat chemische stoffen waren vrijgekomen bij de brand bij metaalverwerkingsbedrijf Belcroom in Roeselare werden preventieve voorzorgsmaatregelen genomen tot alle resultaten van bodem-en wateronderzoek bekend waren.

  • De perimeter rond de het bedrijf werd bepaald door experten van de betrokken hulpdiensten.

In de nacht van zaterdag op zondag 11 oktober 2020 was er een zware brand in het bedrijf Belcroom in Roeselare. De firma brandde volledig uit. Vermits het om een metaalverwerkend bedrijf gaat, had dit water- en milieuverontreiniging tot gevolg.

Naar aanleiding van de brand bij de firma Belcroom in Roeselare werd op zondag 11 oktober 2020 de provinciale fase van de noodplanning afgekondigd om na de brand de water- en milieuverontreiniging aan te pakken.

Voor de brand in de firma Belcroom heeft burgemeester Kris Declercq van Stad Roeselare bijstand gevraagd aan de gouverneur Carl Decaluwé om mee de nodige maatregelen voor de waterverontreiniging te treffen.

Voor de brand in de firma Belcroom heeft burgemeester Kris Declercq van Stad Roeselare bijstand gevraagd aan de gouverneur Carl Decaluwé om mee de nodige maatregelen voor de waterverontreiniging te treffen.

In de vroege ochtend van zondag 11 oktober 2020 is er een brand bij de firma Belcroom in de Kachtemsestraat in Roeselare ontstaan. De brand is onder controle, onder voorbehoud van een eventuele opflakkering.

Overal bomen! In bossen, in buurten, langs wegen en beken, in tuinen, bij bedrijven, in parken, in het landschap. Roeselare heeft mooie parken, jonge bossen en groene pleinen, maar het kan nog veel beter. Onze ambitie: 100.000 bomen aanplanten tegen 2025, samen met de Roeselarenaar!

  • bladkorf

Officieel is de herfst al in het land en, al valt er nog maar weinig van te merken, de bomen staan op het punt om hun blaadjes los te laten. De Stad Roeselare bereidt zich alvast voor op de bladerval door begin oktober de bladkorven uit te zetten. 

In 2019 registreerde de Stad 1450 meldingen van zwerf- en sluikstorten, voor dit jaar staat de teller al op 1037 meldingen. Ondanks alle inspanningen blijft dit een groot probleem.

  • bergmolenbos

Samen met de stad Roeselare bouwt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) het Bergmolenbos verder uit als stadsbos. Een grote meerwaarde op ecologisch en recreatief vlak, waar verder wordt op ingezet.

Veel recreanten vinden hun weg naar het Bergmolenbos

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?