Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

Het is je misschien al opgevallen: deze week zijn de werken aan de Botermarkt van start gegaan. Op het plan hiernaast zie je hoe de vernieuwde Botermarkt er uit zal zien.

Stad Roeselare trakteert in februari op Tournée Minérale en roept inwoners op om een maand lang geen alcohol te drinken. De deelname aan deze campagne kadert in haar gezonde-gemeente-beleid. Samen met een aantal bekende Roeselarenaars gooit ze de handdoek in de ring. Wie doet mee?

Vanaf zaterdag 21 januari om 9u kan je online inschrijven voor activiteiten en kampen uit de Zapper voor komende krokus-, paas- en zomervakantie.

Eind 2016 organiseerde stad Roeselare een wedstrijd waarbij men in het 5de en 6de leerjaar op zoek ging naar een stadsdichter RSL 2017.
Uit de 300 ontvangen inzendingen werd een winnaar gekozen. Deze winnaar wordt bekendgemaakt op gedichtendag, 26 januari 2017.

Op 9 januari, tijdens de eerste gemeenteraadszitting van 2017, stonden enkele wijzigingen in schepencollege, gemeenteraad en OCMW-raad op de agenda.

Het stadsbestuur maakt ook in 2017 werk van een aantrekkelijker en groener Roeselare. Eén van de ambitieuze doelstellingen van de stad is de aanleg van een zogenaamde Groene Draad, een gordel van aaneengeschakelde groenzones die het stadscentrum met de stadsrand moet verbinden.

Wie een nieuwe identiteitskaart nodig heeft, moet rekening houden met nieuwe, strengere voorschriften voor de pasfoto.

In de Toekomststraat worden binnenkort een aantal bomen gerooid.

Op 17 december trakteerden de parkwachters van de recyclageparken hun klanten op glühwein en chocomelk. Met dat initiatief wilden ze de bezoekers bedanken voor hun geduld en flexibiliteit tijdens het afgelopen jaar.

Roeselare verwacht als shoppingstad dat er zaterdag 24 december nog heel wat mensen hun laatste kerstpakjes in het centrum zullen komen kopen. Politiezone RIHO besliste daarom om zaterdag de Ooststraat en delen van de zijstraten verkeersvrij te maken.

Op zondag 18 december zet het dierenasiel in Roeselare zijn deuren open.

Enkele weken geleden kondigde het stadsbestuur tal van waterbeheersingsmaatregelen aan, zoals het uitbreiden van bestaande bufferbekkens en het aanleggen van nieuwe. Intussen zijn al enkele van die infrastructuurwerken opgestart.