Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

Om te vermijden dat ziekenhuizen in de problemen komen, scholen moeten sluiten, de economie stilvalt en al teveel mensen zouden vereenzamen door een algehele lockdown heeft het Overlegcomité een reeks maatregelen beslist:

Zes partners pakken uit met een uniek project om armoede in Roeselare in de kijker te plaatsen met vijf korte campagnefilmpjes die gemaakt zijn door mensen die ervaring hebben in armoede en medestanders.

De invloed van corona op mensen in armoede

Het stadsbestuur, bijgestaan door de Cultuur- en Erfgoedraad, reikt jaarlijks een Cultuurtrofee en Eretekens voor Cultuurverdienste uit om het culturele leven in Roeselare aan te moedigen.

  • De perimeter rond de het bedrijf werd bepaald door experten van de betrokken hulpdiensten.

In de nacht van zaterdag op zondag 11 oktober 2020 was er een zware brand in het bedrijf Belcroom in Roeselare. De firma brandde volledig uit. Vermits het om een metaalverwerkend bedrijf gaat, had dit water- en milieuverontreiniging tot gevolg.

In de Albert Sercustraat wordt een nieuwe verkaveling van 6 loten aangelegd. De nieuwe weg om 5 loten te kunnen ontsluiten, ligt in het verlengde van de bestaande weg. De nieuwe weg, die aansluit op de bestaande krijgt de straatnaam Albert Sercustraat.

  • geitepark

Huisvestingsmaatschappij De Mandel doet ook in Roeselare inspanningen om haar patrimonium te renoveren en te vernieuwen om moderne en comfortabele huurwoningen aan te bieden.

Op donderdag 15 oktober verhuist de triagepost voor de COVID-testen van de spoedafdeling van AZ Delta naar het vroegere ‘Ardolab’ in de Ardooisesteenweg 276. De verhuis maakt een grotere testcapaciteit mogelijk.

Het Stadsarchief Roeselare belicht ditmaal in de reeks Historia in Situ het verhaal van Schuwe Maandag. Maandag 19 oktober 1914 staat in het collectieve geheugen bekend als Schuwe Maandag. Die dag stierven 39 burgers door zinloos en bruut oorlogsgeweld.

Naar aanleiding van de brand bij de firma Belcroom in Roeselare werd op zondag 11 oktober 2020 de provinciale fase van de noodplanning afgekondigd om na de brand de water- en milieuverontreiniging aan te pakken.

Voor de brand in de firma Belcroom heeft burgemeester Kris Declercq van Stad Roeselare bijstand gevraagd aan de gouverneur Carl Decaluwé om mee de nodige maatregelen voor de waterverontreiniging te treffen.

Voor de brand in de firma Belcroom heeft burgemeester Kris Declercq van Stad Roeselare bijstand gevraagd aan de gouverneur Carl Decaluwé om mee de nodige maatregelen voor de waterverontreiniging te treffen.

In de vroege ochtend van zondag 11 oktober 2020 is er een brand bij de firma Belcroom in de Kachtemsestraat in Roeselare ontstaan. De brand is onder controle, onder voorbehoud van een eventuele opflakkering.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?