Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

  • groene speelplaats op Zilverbergschool - (c) Maarten Devoldere

De vergroening van scholen en speelplaatsen staat hoog op onze agenda. Ruimte om in het groen te spelen, zorgt voor meer rust maar vooral voor meer gezond speelplezier.

In antwoord op de oproep van Vlaanderen en Provincie West-Vlaanderen diende stad Roeselare twee subsidiedossiers in voor energiebesparende ingrepen voor de Stedelijk Academie voor Podiumkunsten. Door deze ingrepen wordt de STAP de klimaatvriendelijkste academie van Vlaanderen.

  • KOERSbus

Begin dit jaar kocht KOERS, het Museum van de Wielersport in Roeselare een tweedehands bus. Het voertuig werd KOERSbus gedoopt en de afgelopen maanden ingericht tot wielermuseum-op-wielen.

  • partners in samenwerking voor voetbalfaciliteiten schiervelde

De overeenkomst tussen Stad Roeselare, SK Roeselare-Daisel en Club Brugge die aan de gemeenteraad van mei voorgelegd wordt, focust op 3 sporen: 

  • bomenteller op 50.385 nieuw aangeplante bomen

Er waren het voorbije jaar heel wat zaken die we niet meer konden doen, maar in Roeselare werd er wel lustig verder geboomd. Nu ook het plantseizoen ’20 – ’21 is afgelopen, wordt de balans opgemaakt. En die is meer dan positief!

  • Hou van mei banner

Het shoppingvoorjaar ziet er opnieuw helemaal anders uit dan we hadden gedacht… Nu we binnenkort niet meer op afspraak hoeven te winkelen en opnieuw met twee personen de winkels kunnen bezoeken, slaan Stad Roeselare en vzw Shopping & Centrum Roeselare de handen in elkaar en lanceren de...

  • met 2 op een terras

Zoals het er nu naar uitziet, is er eindelijk het perspectief dat vanaf zaterdag 8 mei de buitenterrassen kunnen openen.

Samen met Be Planet lanceert de stad Roeselare een mobilisatiecampagne voor de zeven Roeselaarse laureaten uit de Proximity campagne.

  • standbeeld peegie

Het standbeeld van de gekende volksfiguur Peegie verhuist in juni naar de Grote Markt. Het standbeeld krijgt zo een nog prominentere plek in het kloppende handelshart van de stad.  

Omdat we straks met zijn allen opnieuw hopen op een bruisend uitgangs- en verenigingsleven wil de stad Roeselare een veilige aanzet geven.

  • man repareert toestel

Iedereen heeft recht op producten die lang meegaan en te repareren zijn. Dat is vandaag echter allesbehalve evident. Onze spullen gaan steeds minder lang mee.

  • Banner horecabrigade

Iedereen snakt naar een eerste pintje of glas op een zomers terras. Het zou wel eens kunnen dat de horeca op die tijdstippen handen tekort komt.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?