Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

Tien jaar geleden werd het nieuwe gedeelte van de stedelijke begraafplaats in de Groenestraat geopend. Met het nieuwe gedeelte verdubbelde de oppervlakte van de begraafplaats van vier naar acht hectare. 

 • bloemen aan urnenwand op begraafplaats

Verkeerssituatie nieuwe begraafplaats Groenestraat rond Allerheiligen

Om de verkeersdrukte wat in goede banen te leiden gelden wordt van vrijdag 30 oktober tot en met zondag 1 november in de Groenestraat, tussen de gewestweg N32 (Rijksweg) en de Piljoenstraat :

 • onthaal 1788 in ARhus

Op Allerheiligen en Wapenstilstand (1 en11 november) zijn alle stadsdiensten gesloten. Je kan wel een bezoekje brengen aan KOERS. Museum van de Wielersport.

 • krant Beveren

Deze week wordt een eerste krant voor Beveren bedeeld naar alle inwoners van Beveren. Hiermee wil stad Roeselare de Bevernaar op de hoogte brengen en houden van de plannen die ze heeft met de deelgemeente.

 • man met vrouw op zetel - luisterend oor

Stad Roeselare zet, samen met  zorgpartners uit Kwadraat en netwerk geestelijke gezondheid Midden-West-Vlaanderen het project rond geestelijke gezondheid bij ouderen verder in de lokale dienstencentra Ten Elsberge en Schiervelde. Ook het Huisartsenhuis springt mee op de kar. 

 • bloembollen planten

Kinderen van het 1ste en 4de leerjaar van de Centrumschool planten in groepjes van twee 3780 bloembollen aan op het de Coninckplein.

 • bloembollen planten

Vorig jaar stelden buurtbewoners van het Heilig Kruisplein voor om het plein te verfraaien met bloembollen. Daar had de stad wel oren naar. Roeselare wil de komende jaren immers hard inzetten op meer biodiversiteit in de stad.

 • Afbeeding van Crea Print Group - de nieuwe locatie voor het vaccinatiecentrum

Op 1 oktober keurde de Vlaamse Regering de verlenging van de vaccinatiecentra goed. Op 4 oktober werd een webinar gegeven met de praktische en operationele implicaties van deze beslissing.

 • iedereen vanrsl draagt zijn blaadje bij

Roeselare mag groener zijn, dat is duidelijk de wens van de Roeselarenaar. In 2020 gaf 39,7% van de respondenten tijdens een bevraging aan dat er meer aandacht moet zijn voor een groene stad, zodat het ook in de toekomst leuk wonen blijft in Roeselare.

 • huis renoveren

Het is niet steeds eenvoudig om je woning energiezuinig te maken. Wanneer je samen met Beter Renoveren op renovatiereis vertrekt, staat men voor je klaar tijdens elke stap van je project en helpt men je om de juiste aannemers én premies te vinden.

 • bladkorf

Dit jaar werden er in totaal 236 bladkorven uitgezet op groenzones, langs de straat, in parken en op pleintjes. De korven blijven daar staan tot eind december en worden 2 keer in november en 2 keer in december geledigd.

Het kriebelt om te ondernemen in Roeselare.  Heel wat nieuwe handelszaken zijn onlangs gestart, een tiental nieuwe zaken plannen in de komende weken een opening in ons centrum.

 • een duim voor een vaccinatie

Wie nog wil gevaccineerd worden, kan dat doen dankzij het mobiele vaccinatieteam in Roeselare. In oktober houdt de vaccimobiel met een verpleegkundige halt op 5 plaatsen in de stad.

 • doe mee aan de groepsaankoop zonnepanelen in Roeselare

Zonnepanelen zijn en blijven een interessante manier om de energiefactuur binnen de perken te houden. Om dat in de kijker te zetten lanceerde stad een digitale campagne waarbij de Stad inwoners vroeg naar hun ervaringen met zonnepanelen. 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?