Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

 • campagnebeeld Kerst#VANRSL

Tijdens de eindejaarsperiode worden de marktkramen van de Grote Markt in een deel van de Noordstraat en in de Ooststraat opgesteld.

 • slogan: alles wat je hergebruikt is mooi meegenomen

Zero-waste is hipper dan ooit en de impact van minder verpakking is groot. Minder verpakking zorgt voor minder afval, minder zwerfvuil en is bovendien goed voor het milieu. De Stad Roeselare lanceert daarom samen met 14 lokale ambassadeurs het project Mooi Meegenomen.  

 • Kerst #VANRSL

De gezelligste kerst beleef je dit jaar zeker in Roeselare. De binnenstad baadt zoals elk jaar in een winters sfeertje en er is zoveel leuks te doen.

 • bolderkar met materiaal om bomen te planten

Normaal gezien zou de boomplantactie doorgaan nu zondag 27 november om 14 uur. De weersomstandigheden van de laatste dagen hebben er echter voor gezorgd dat het terrein amper toegankelijk is en de geplante bomen bitter weinig overlevingskansen zouden hebben.

 • pen in inktpot

Tweede Internationaal poëzietreffen brengt ode aan de weerbaarheid van mens en natuur. 

 • peuter op het potje

Op het potje gaan kan soms een uitdaging zijn. Kinderen worden elk op hun eigen tempo zindelijk. Het is belangrijk dat ouders, grootouders, opvangmedewerkers, peuterleiders, … een kind hierin ondersteunen. Het Huis van het Kind in Roeselare organiseert hiervoor tweejaarlijks een infoavond.

 • Tim Boury met zijn kinderen in de Keuken van Roeselare

Zaterdag 12 november koos een professionele jury met Tim Boury, Claudia Allemeersch en burgemeester Kris Declercq de allereerste Smaakmaker #VANRSL.  Vijf laureaten dongen mee naar de prijs die de voedingstad Roeselare voor de eerste keer uitreikt.

 • straatverlichting westlaan

De afgelopen weken bestudeerde de Stad Roeselare, samen met Fluvius en de veiligheidsdiensten de mogelijkheid om de openbare verlichting te doven in het kader van de energiekostenbesparing. Die oefening werd nu afgerond.

 • publiek zittend

De maatschappelijke uitdagingen (zoals vergrijzing en duurzaamheid) waar bedrijven en overheden vandaag voor staan, zijn groot. Technologie kan helpen om deze uitdagingen aan te pakken. Stad Roeselare wil als slimme stad de brug slaan tussen technologie en maatschappij.

 • Bladsculptuur

Stad Roeselare wil haar inwoners bewust maken van het heilzame en ontspannende effect van bomen en de natuur en roept op mee werk te maken van een groene stad. Kunstenaar-ontwerper Lander Avijn heeft daarvoor een reuzegrote sculptuur gemaakt van gevallen bladeren.

 • De oude veloschoenwinkel van Camiel Thomas

Precies 100 jaar geleden begon de Roeselaarse veloschoenmaker Camiel Thomas met een eigen zaak in de Ieperstraat. Onder de naam Veloschoenen Hector Martin lanceert hij enkele jaren later een eerste huismerk.

 • Banner 10.000 stappen

Stad Roeselare is goed op weg om zich in 2024 een beweegvriendelijke Stad te mogen noemen. De campagne ‘10.000 stappen – Elke stap telt’ in samenwerking met Sport Vlaanderen en het Vlaams Instituut Gezond Leven en Logo wordt gespreid over vier jaar. Elk jaar is er een andere focus. 

 • prijsuitreiking Employee Engagement Award

Stad Roeselare kaapte dit jaar een prestigieuze 'Employee Engagement Award' weg. Herculean Alliance en Duval Union dagen met hun 'Employee Engagement Awards' bedrijven en organisatie uit hun Employee Engagement strategie tot een hoger niveau te tillen.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?