Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

De gemeenteraadszittingen zullen voortaan in zaal Rolarius plaatsvinden. De vroegere conferentiezaal is omgebouwd tot een moderne zaal met meer digitale mogelijkheden. De ingang is via Zuidstraat 1.

Woensdag 27 september worden 2 burgerslachtoffers herdacht die op de koer van het stadhuis van Roeselare sneuvelden tijdens bombardementen van de Derde Slag bij Ieper.
Die dag, 100 jaar geleden, stierven Alfons Vanderhaeghe en Leopold Verhoestraete er door een Britse vliegtuigbom.

Horeca Awards ‘17

De vzw Horeca Awards Roeselare heeft de voorbereidingen van de 2de editie van hét event van de Roeselaarse horeca afgerond. 

Stad Roeselare, Zorgbedrijf Roeselare en ARhus pakken dit jaar uit met de tweede editie van de cursus Starten op het internet. Dat is een toegankelijke lessenreeks voor mensen die willen leren werken met de computer en internet. Er is geen basiskennis nodig.

De elektronische sirene in Rumbeke wordt op 5 oktober rond de middag luid getest. Er is geen reden tot paniek, bij een echte alarmering duurt de huiltoon veel langer en worden ook nog andere middelen ingezet.

Vorig jaar werd De Gouden Tuin gelanceerd. Omdat er vorig jaar in het najaar geen proclamatie was voor 2016, is er op 15 september een dubbele proclamatie. Zowel de winnaars van de wedstrijd 2016 als wedstrijd 2017 worden in de bloemetjes gezet.

Het Park van de Walle, dat nabij de rotonde tussen de Westlaan en de Meensesteenweg ligt, is al lang een groene oase in het hart van de stad. “’Weinig mensen vonden er evenwel hun weg, omdat het park er de laatste jaren somber bij lag.

  • Expo 'Das de Puppe'

De vzw Draad - poppentheater, Cultureel Ambassadeur voor Roeselare, wil een dynamisch onderzoeks-, experimenteer- en tentoonstellingsproject rond figurentheater creëren. Samen met Geheugencollectief Antwerpen belichten ze het belang van West-Vlaamse figurentheatergezelschappen.

Op 17 september kunnen honden en hun begeleider meestappen met een geleide wandeling. Roeselare opent hiermee officieel de bewegwijzerde korte hondenwandeling.

Roeselare is twee bewegwijzerde hondenwandelingen rijk.

Van 15 september tot en met zondag 5 november 2017 loopt in de Directeurswoning een tentoonstelling met werken van de laureaten van de provinciale prijs voor kunstambachten.

Spooroverweg tijdelijk afgesloten voor werken die de ontsluiting van Rumbeke verbeteren