Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

Naar aanleiding van de heraanleg van Park van de Walle moeten de eenden die zich daar bevinden, verhuizen naar een nieuwe locatie. Aanstaande maandag, 27 maart 2017, zal de Groendienst van Stad Roeselare de eenden vangen en terug loslaten in het stadspark.

Facebook, foto’s maken en bewerken, videobellen, pc-bankieren, je reis boeken, belastingen indienen, … er is steeds meer digitaal mogelijk. Contact houden, je creatief uitleven of gewoon tijd winnen, het zijn allemaal voordelen van computer en internet.

Scholen en welzijnsorganisaties uit Roeselare nemen het heft in handen om uitsluiting van kwetsbare kinderen en ouders tegen te gaan.

Wie met de auto naar het stadscentrum van Roeselare trekt om er uitgebreid te winkelen, vindt een goedkope parkeerplek in de ruime ondergrondse parkings. Het eerste uur is er zelfs gratis.

 Zaterdag 25 maart staan amfibieën in de kijker tijdens een infonamiddag over die beestje die  onze poelen en beken bevolken. Iedereen is welkom op dit gratis evenement bij de tent aan ’t Schuurtje.

Vorige week was een topweekend voor de amfibieënoverzetacties in Roeselare:

Oude Maria’ Lindestraat: hier worden over een lange afstand netten geplaatst:  78 padden levend overgezet en 1 verkeersslachtoffer; 8 salamanders levend overgezet.

Steeds meer mensen willen in onze stad wonen. Anderen willen hier investeren in bedrijven en winkels. Elk van hen willen we de ruimte geven die ze nodig hebben. De beschikbare ruimte is evenwel beperkt.

Met 265 m² oppervlakte en 60 m. lopende (deels mobiele) wanden biedt Galerie Alfons Blomme heel wat expositiemogelijkheden. Ook de ligging in het stadscentrum is ideaal om bezoekers binnen te lokken.

  • ophalen wilgenpoten

In het kader van 'Bewilg het landschap' werden honderden wilgenpoten uitgedeeld in het recyclagepark Rumbeke. In het najaar konden geïnteresseerden het gewenste aantal bij het het Stad-Land-schap aanvragen om bij hun thuis aan te planten.

Knotwilgen hebben heel wat voordelen.

De Stad Roeselare gaat over tot de verkoop van een perceel bouwgrond van 542 m², gelegen aan de rotonde Beversesteenweg/Koning Leopold III-laan/Mandellaan. Het perceel is gesitueerd bij een invalsweg naar het centrum van Roeselare.

  • ravotzwemmen

Elke 1ste woensdag van de maand, tussen 14 u. en 17 u., staat het Spillebad 100% in teken van ravotten.
Tijdens deze uren wordt extra spelmateriaal zoals drijvende figuren e.a. ter beschikking gesteld.