Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

  • kantoortoren ABP

Het college van burgemeester en schepenen keurde op 12 november 2019 de omgevings-vergunningsaanvraag goed voor de bouw van een nieuwe kantoortoren en aanpalend parkeergebouw aan het nieuwe A3-knooppunt te Roeselare.

Wegens intensief gebruik door zowel school-, recreatie- en competitiesporters is Sporthal Onze Kinderen aan een renovatie toe. Deze beoogt meer comfort en een betere toegankelijkheid voor gebruikers en bezoekers. Ook investeert stad Roeselare in energiezuinige technieken.

  • Logo warmste week

Organiseerde jij al iets voor de Warmste Week of zet je binnenkort een actie op poten, dan willen we jou graag persoonlijk bedanken.

  • big space

Beeldende kunst ● Film ● Performance ● Dans ● Live muziek ● DJ
POP-UP BAR
Een volledig weekend vol met ervaringen!
Opening van een unieke plek!
Gratis inkom

  • Intrede Sinterklaas

Op zaterdag 16 november maakt Sinterklaas zijn traditionele intrede in de stad!

Stad Roeselare werd verrast door het feit dat het Vlaamse gewest in hoofde van de gewestelijke omgevingsvergunningambtenaar op 22 oktober 2019 een omgevingsvergunning toekende aan ASTRID tot de bouw van een pyloon voorzien in de Kortewagenstraat te Roeselare.

Stad Roeselare zet in de loop van het schooljaar in op diverse taalstimuleringsprojecten. Eén hiervan is ‘de leeskriebel’. Vrijwilligers gaan voorlezen bij kleuters aan huis. Het is hierbij de bedoeling om ouders te stimuleren om zelf voor te lezen.

  • Stem Roeselare Fietsstad 2020

Fiets jij graag in Roeselare? Help dan om Roeselare aan de felbegeerde titel van Fietsstad 2020 te helpen!

Zo verloopt de campagne:

  • Bos

Roeselare wil een stad zijn van bomen en bossen. Want bomen zuiveren niet alleen de lucht, je wordt er ook gewoon gelukkig van. 

  • Koen Broos opening expo

In Ter Posterie kan je nog tot en met 17 november 2019 de expo ‘Finally Lost’ van Koen Broos bezoeken.

Op 4 juli 2019 diende de Vlaamse Waterweg NV een omgevingsvergunningsaanvraag in tot bouw van het overslagplatform River Terminal Roeselare (RTR) ter hoogte van de Schaapbrug. Het eerste openbaar onderzoek leverde tal van bezwaren op.

 

RSL Op POST biedt een gratis opleiding voor nieuwe labmanagers op dinsdag 5 én 12 november 2019 telkens van 19 u. tot 22 u.

  • Fietsstraat

Na twee jaar 'fietsstraat' in de Kattenstraat en Karnemelkstraat, is het tijd voor een evaluatie! Samen met jou willen we kijken hoe we de fietsstraat nog kunnen verbeteren. 

Deze vorming is bedoeld voor al wie in contact komt met vluchtelingen, als hulpverlener, begeleider, leerkracht,…
De vorming wordt gegeven door ervaren psychologen van Solentra, een vzw die psychische bijstand verleent aan vluchtelingen.

x
Kan ik je helpen?