Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

 • mensen op grote stoel, symbool van Dag van de buren

Dit jaar zijn we toe aan de vijftiende editie van Dag van de Buren. Zet jij 31 mei ook een stoel buiten om samen met de buren te genieten van een gezellige avond?

 Doe mee met Dag van de Buren  

 • pascal platel en fien sabbe

Stad Roeselare en De Spil slaan de handen in elkaar en organiseren een vierdaags programma om Internationale Vrouwendag in de kijker te zetten. Dit jaar staat vrouwendag in het teken van cultuur.

 • bouwplannen op tafel met handen die zaken aanduiden

Roeselare zet sterk in op voorafgaand overleg voor grotere bouwprojecten, een aanpak die zijn vruchten afwerpt. De Stad zet daarvoor voldoende medewerkers in om voorbesprekingen over verschillende domeinen (stedenbouw, milieu, water, mobiliteit, groen, economie, wonen, … ) te...

 • wielertoeristen in KOERS

Zot van Koers? Roeselare, stad van KOERS heeft een gevarieerd lente-aanbod.

 • chronometer met 50 days to go

De laatstejaarsstudenten van de Roeselaarse middelbare scholen nemen afscheid van hun schoolperiode met een 50-dagenviering op 25 en 26 april. 

Op het Polenplein staat op donderdag een avondfuif (17-23 uur) op het programma en op vrijdag een ontbijt met fuif (6-8 uur).

 • buste van paspop bewerkt door George Couvreur

Ten voordele van Kom op tegen Kanker bewerkten 12 kunstenaars een etalagepop, ter beschikking gesteld door de Roeselaarse kledingwinkel Adonis.

 • karretje met plantmateriaal bij mensen die bomen aan het planten zijn

In het Bergmolenbos kwamen enthousiaste Roeselarenaars samen om er 1,2 hectare te bebossen. Ook ouders van pasgeboren kindjes en ouders van sterrenkindjes waren uitgenodigd om er symbolisch bomen te planten in dit geboortebos.

 • archiefboeken in rekken

Op Schiervelde willen Stad Roeselare, samen met DVV Midwest, Provincie West-Vlaanderen en WVI aan een bewaarplek voor erfgoedcollecties bouwen. In dit gloednieuwe erfgoeddepot komen het Roeselaarse stadsarchief en het erfgoeddepot voor de regio Midwest.

 • zicht op skyline Roeselare met St.-Michielstoren en richting Grote Markt

Het politiereglement is het reglement dat de leefregels bevat om onze leefomgeving aangenaam en veilig te houden.

 • kok roert in een grote ketel in een grootkeuken

 

WZC Sint-Henricus, WZC De Hovenier en AZ Delta redden samen 34.500 kg. voedsel in één jaar tijd. Daarmee haalden ze hun doelstelling voor afvalreductie!  

 • blue-bike fietsen in overdekte fietsenstalling aan station Roeselare

De Roeselarenaar is steeds beter vertrouwd met het deelfietssysteem van Blue-bike. Nooit eerder lag het gebruik van de 32 blauwe deelfietsen aan het station zo hoog. Ook inwoners uit andere steden springen na hun treinreis bij aankomst in Roeselare op een Blue-bike fiets. 

 • carnavalsstoet met clowns en confetti in de straten

Het carnavalsweekend vindt plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart. Met op zaterdag het kindercarnaval en traditioneel op zondag de carnavalsstoet. De jaarlijkse stoet gaat uit op de dag dat ook de wielerwedstrijd GP  Monseré gereden wordt. Die komt aan in Roeselare.  

 • groene omgeving op site Schiervelde met waterplas, groene berm en bomen

Stad Roeselare trekt al sinds 2017 de kaart van duurzaamheid en doet daartoe grote inspanningen. Want de ambities liggen hoog: tegen 2050 wil Roeselare klimaatneutraal zijn. Concreet betekent dit dat we onze CO2-uitstoot verminderen met minstens 80%.  

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?