Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

De afgelopen zomer maakten we het stadscentrum opnieuw speelser en gaven we het, letterlijk, meer kleur.

Tijdens de eerste aflevering van MAKE BELGIUM GREAT AGAIN gisterenavond 18 september om 20.35 uur op VTM werd een oproep gelanceerd aan de kijkers om zich positief te registreren als orgaandonor op zondag 23 september. Verschillende Vlaamse steden en gemeenten nemen deel aan...

Momenteel zijn heel wat katten besmet met de niesziekte. Deze virusinfectie is erg besmettelijk en daarom is het belangrijk om dit eerst onder controle te krijgen. Na onderling overleg met de dierenartsen zal het asiel daarom tijdelijk geen katten meer opnemen.

Roeselare komt al sinds 2003 in het nieuws als het over luchtkwaliteit gaat. Vele acties in het verleden en het actieplan fijn stof uit 2011 hebben er voor gezorgd dat op de gekende meetpunten de luchtkwaliteit sterk is verbeterd.

Het captatieverbod uit alle onbevaarbare waterlopen in West-vlaanderen wordt opgeheven.

 Wat is toegestaan

Het OCMW Roeselare verkoopt, in samenwerking met het sociaal verhuurkantoor, een aantal woningen met renovatieverplichting. Het gaat over drie rijwoningen, één garage en één appartement in Roeselare. De woningen kunnen elk apart of meerdere samen aangekocht worden.

In het kader van de campagne 'Week van de duurzame gemeente' toveren we van 15 tot en met 25 september De Munt om tot ‘het Plein van de Duurzame Helden’.

 

Flyer: Digiepunten in de stad

Facebook, foto’s maken en bewerken, pc-bankieren, je reis boeken, belastingen

 

In 2017 werd door stad Roeselare beslist om te experimenten met compacterende  straatvuilnisbakken. Daarom werd in het eerste kwartaal van 2018 een aanbestedingsprocedure voor de aankoop van meerdere compacterende vuilnisbakken opgestart.

 

Stad Roeselare en het Agentschap voor Natuur en Bos gaan van start met de aanleg van een wandellus in het Bergmolenbos. De aanleg is een nieuwe stap in de uitbouw van het stadsrandbos tot een aantrekkelijk en toegankelijk recreatiegebied.

De stad lanceert een oproep om de kalender van Galerie Alfons Blomme voor 2019 in te vullen.

Van 24 tot 30 september 2018 gaat de derde editie van de fietstelweek door.

Stad Roeselare neemt opnieuw deel en zal fietsers tellen op liefst 25 locaties. Deze worden aangeduid met een spray tag in krijtverf.