Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

Naar aanleiding van het politiebesluit dat gisteren door provinciegouverneur Carl Decaluwé werd uitgevaardigd, kwam deze ochtend de Crisiscel Droogte van de stad Roeselare opnieuw bijeen. Deze cel bestaat uit vertegenwoordigers van de diverse stadsdiensten (o.a.

Gouverneur Decaluwé organiseerde op donderdag 19 juli 2018 een crisisoverleg om de ernst van de waterschaarste- en droogtetoestand in te schatten. Er viel sinds juni in West-Vlaanderen amper neerslag. De weersverwachting is dat de komende week de warmste week van de zomer wordt.

De campagne ‘Fietstoerisme in Harmonie’, ontstaan in 2010, heeft als doel de veiligheid van het fiets- en wielertoerisme langs West-Vlaamse wegen te stimuleren en tegelijk de onderlinge verstandhouding tussen fietsers en andere weggebruikers te verhogen.

Als drie opeenvolgende dagen de gemiddelde dagtemperatuur hoger is dan 30 °C en het ’s nachts gemiddeld warmer is dan 18 °C spreken we van een hittegolf. Tijdens een periode van aanhoudende hitte, kunnen er ook hoge concentraties ozon in de lucht voorkomen.