Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

Bent of was je ooit uitbater van een tankstation? Of stond er op jouw eigendom ooit een tankstation? Dan kan de bodem eventueel verontreinigd zijn. Is dat het geval, dan kan je een beroep doen op BOFAS.

Om de zes jaar kiest de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid haar nieuw bestuur, bestaande uit 15 leden. Daarnaast duidt de Raad haar leden aan voor de Algemene Vergadering van CC De Spil.

  • Blokkende studenten

Vanaf 15 mei tot en met 26 juni zetten verschillende gebouwen hun deuren open voor alle studenten om er te studeren. Er is gratis wifi, water en soms ook koffie. 'Samen studeren' Roeselare wordt ondersteund door teleblok

We geven je graag een update mee wat de vordering van de werken in de Roeselaarsestraat in Moorslede betreft. Vooral ter hoogte van de Spoorwegstraat, de Lolliestraat en de Lindenweg wordt er deze week verder gewerkt.

Zin om op een actieve manier de duurzame kant van Roeselare te ontdekken? Dan is het werelds GPS-spel ‘Missie 2030’ van Iedereen Mondiaal misschien iets voor jou.

Wie een goed idee heeft om te ondernemen, kan op 23 mei in het Ondernemerscentrum in Roeselare hulp krijgen bij het uitwerken van zijn plannen. De stad Roeselare en Start & Go organiseren samen met Bizidee een Nacht van de Inspiratie.

Van zaterdag 25 mei tot en met zondag 2 juni 2019 exposeren Izegemse kunstenaars in Galerie Alfons Blomme (Ooststraat 84). Vorig jaar waren achttien Roeselaarse kunstenaars te gast in Meilief, de exporuimte van het Izegemse stadhuis.

Van 14 tot 22 mei is het opnieuw Week van de Opvoeding. Een campagne om opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar te maken.

Stad Roeselare lanceert de nieuwe website www.stadsarchiefroeselare.be. Hierdoor kan je het rijke Roeselaarse archief van thuis uit doorzoeken en hoef je je niet langer te verplaatsen om de archiefstukken te raadplegen.

DE POOLSE SOLDATEN BEVRIJDEN ROESELARE - HET BEVRIJDINGSVERHAAL

De Vlaamse Overheid bekroont het project  ‘Verhogen van verkeersveiligheid via machine learning’ met een subsidie van 145 000 euro.

 

In Roeselare stemmen we digitaal. Dat was ook al zo met de voorbije verkiezingen. Wie wat onzeker is, kan het stemmen al inoefenen. Op zes locaties in de stad staan daarvoor testcomputers ter beschikking: