Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

  • Blauwalgen

Blauwalgen - of cyanobacteriën - zijn bacteriën die leven in zoet water en die er uitzien als wier. Bij voldoende licht en hoge temperaturen kunnen ze zich explosief vermenigvuldigen.

Op 24 oktober 2019 organiseert Stad Roeselare een vorming rond gezinshereniging voor personen met een internationaal beschermingsstatuut.

De vorming vindt plaats in het Welzijnshuis (zaal Roots en Stroom), Gasthuisstraat 10, start om 9.30 u. en eindigt om 12.30 u.

  • Affiche 21 juli met Jelle Cleymans

Op zondag 21 juli slaan Stad Roeselare en de VVVR de handen opnieuw in elkaar voor de organisatie van de Nationale Feestdag. Zowel het Stationsplein als de Grote Markt worden ingenomen voor deze festiviteiten.

Op maandagavond 24 juni 2019 ging in parochiezaal Ter Beke een infomoment door voor alle inwoners en handelaars van het stuk Brugsesteenweg tussen de Koning Leopold III-laan en de Noordlaan. Onderwerp van de avond waren de werken die voor dat deel van de Brugsesteenweg gepland zijn en starten in...

Heb je een eikenprocessierups gespot op openbaar domein? Contacteer dan niet de brandweer, maar wel ons contactnummer 1788.

Heb je een eikenprocessierups gespot op privédomein? Contacteer dan niet de brandweer, maar wel een gespecialiseerd bedrijf.

  • Strava Runners 8800

Op donderdag 8 augustus 2019 organiseert Sport#VANRSL i.k.v. Roeselare Loopt een Strava-gathering i.s.m. partner Sportline Roeselare.

Recent keurde de gemeenteraad de profielen goed voor twee gezochte deskundigen om de Algemene Vergadering van De Spil te vervoegen.

Profielen

Er worden twee profielen gezocht:

SLUITING STADSDIENSTEN in juli

Ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap zijn alle stadsdiensten gesloten op donderdag 11 juli.

  • Campagnebeeld warme dagen

De voorspellingen van het KMI verwachten een snelle en sterke stijging van de temperatuur. Vanaf zondag 23 juni start een warmteperiode met erg warme dagen. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen.