Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

Roeselare heeft de eer om de Kunstzomer in de Leiestreek 2017 te openen. In juni zijn er tentoonstellingen in de Paterskerk, Galerie Alfons Blomme en de bunker in de tuin van Brood. En tot in september doet de Kunstzomer nog verschillende andere gemeenten langs het water aan.

Op 28 mei wordt de gerenoveerde oude stedelijke begraafplaats officieel geopend. In de namiddag kan iedereen kennis komen maken met de vernieuwingen.

In januari gingen we op zoek naar een jonge stadsdichter voor de stad Roeselare. Met dit project werden kinderen en jongeren uitgedaagd tot participatie en talentontwikkeling.

Ook dit jaar  slaan  de preventiedienst van de politiezone RIHO, de brandweer en de dienst gemeenschapswachten, onder de noemer Preventie in je wijk, hun tenten op in diverse Roeselaarse wijken. Ze brengen zo hun aanbod onder de aandacht. 

De stad Roeselare gaat het engagement aan om nog meer kwalitatief, kleurrijk groen in het stadscentrum te krijgen. Hiervoor sloot de stad onder andere  een beheersovereenkomst met Infrabel om de spoorwegbermen zelf te beheren.

Op zondag 28 mei is het Spillebad uitzonderlijk gesloten van 14 u. tot 17 u. omwille van een zwemwedstrijd. De rest van de dag kan je bij ons terecht voor jouw zwemplezier. 

Stad Roeselare zet in op een propere openbare ruimte en gaat van start met een ambitieus netheidsplan. Door de inrichting van de publieke ruimte, sensibilisering en betrokkenheid wil de stad samen met haar inwoners werken aan een NET ROESELARE.

De Spil viert haar 20ste verjaardag in de straten en pleinen van Roeselare op zaterdag 3 juni van 17 u. tot 18.30 u. En daarom willen we met jullie en Die Verdammte Spielerei de langste fanfare maken.

Stad Roeselare biedt de mogelijkheid aan organisaties uit de stad, binnen de sectoren welzijn en onderwijs, om vernieuwende ideeën uit te werken. Inspirerende, innovatieve en kwaliteitsvolle projecten kunnen rekenen op een subsidie van de stad.

Een begraafplaats wordt meer en meer een begraafpark waar mensen even tot rust kunnen komen, ook kinderen. De oude stedelijke begraafplaats is naast een begraafplaats ook een boeiend en aantrekkelijk park en op 28 mei tijdens Dag van het (begraaf)park wordt dit extra in de verf gezet.

De voorbije maanden werden heel wat inspanningen geleverd om de dienstverlening te optimaliseren.

Leon Keer (NL) is een van ’s werelds leidende kunstenaars in de anamorfische straatkunst. Hij heeft werken geplaatst in Europa, de Verenigde Staten, Mexico, de Verenigde Arabische Emiraten, Saudi Arabië, Rusland, Nieuw-Zeeland, Australië en verschillende landen in Azië.

Van maandag 22 mei tot en met vrijdag 23 juni kan je in Roeselare op verschillende locaties samen studeren.