Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

  • kinderen aan speelcontainer

Als kind- en jeugdvriendelijke stad wil Stad Roeselare deze zomer nog meer inzetten op plekken waar kinderen zonder zorgen kunnen spelen en bij mekaar zijn.

  • vooraanzicht Welzijnshuis

Het Welzijnshuis (OCMW) van Roeselare zoekt nieuwe krachten om de ploeg te versterken. Een niet zo evidente opdracht binnen een zeer krappe arbeidsmarkt. 

  • boeken op een stapel

18 Roeselaarse vrijwilligers ontvingen hun diploma als onderwijsambassadeur. Ze gaan nu aan de slag om anderstalige ouders goed en correct te informeren over het onderwijs in Roeselare.  

  • euromuntjes op een stapel

Uit de jaarlijkse studie rond de kwaliteit van betaalgedrag van de gemeenten van Studiebureau Graydon zit Stad Roeselare bij de beste van de klas.

  • zicht op Kleine Bassin

Stad Roeselare stelde een gespecialiseerde firma aan om een eerste afvissing te doen om de Kleine Bassin. Die de vissen worden daarna op een andere locatie uitzet.

  • simulatie van de groene omgeving Sint-Jozefskerk

In de omgeving van de Sint-Jozefskerk wordt de komende maanden maar liefst 7000 m2 oppervlakte onthard om meer ruimte te geven aan groen, water, ontmoeting en verkeersveiligheid.

  • stationsplein met bomen en banken

Met de zomer in aantocht kondigt zich een periode aan met veel activiteit in de stad.  Het is uiteraard de bedoeling dat de bewoners en de bezoekers van de stad deze zomer op een aangename manier kunnen beleven.  Om de openbare rust, veiligheid en gezondheid zo optimaal mogelijk te garanderen,...

  • kind op fiets met tekst veilig naar school

Veiligheid aan de schoolpoort is een absolute prioriteit voor het stadsbestuur VANRSL. Daarom wordt er al sinds 2020 op een uniforme manier gewerkt om alle schoolomgevingen #VANRSL op een zelfde manier uit te rusten. De schoolvakanties zijn kalmere perioden.

  • Vogelgriepvirus

De voorbije weken werd in onze buurlanden een versterkte uitbraak van het vogelgriepvirus H5N1 vastgesteld. Het virus circuleert al sinds het najaar in West-Europa, maar in het broedseizoen lijkt de besmetting fors toe te nemen.

De drie grote pijlers waarop het nieuwe mobiliteitsplan steunt zijn verkeersveiligheid, leefbaarheid en leesbaarheid. Dit realiseren we met een uitgebreide zone 30, fietsstraten en circulatiewijzigingen.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?