Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

De 100 dagen starten donderdagavond 17 januari met een groot festival op het Polenplein. Op vrijdagochtend is er dan de traditionele ontbijtfuif.

Programma:

Opgelet! De verkeerslichten op het kruispunt Veldstraat - Koning Albert I-laan zijn defect gedurende het weekend. Gelieve er rekening mee te houden dat de verkeersborden gelden. 

Aquafin start in het voorjaar van 2019 met het project 'Moorslede Noord' Dit project bestaat uit het aanleggen van een gescheiden rioleringsstelsel en het plaatsen van een collector.

Voortaan wordt de gemeenteraadszitting gevolgd door de raad voor maatschappelijk welzijn. Dat is het gevolg van het Decreet Lokaal Bestuur waardoor beide raden uit dezelfde leden samengesteld zijn. Ze op elkaar laten aansluiten, is praktisch en efficiënt.  

De lessenreeksen Starten op het internet en Sterker op het internet worden dit voorjaar  hernomen. Nieuw zijn de cursussen voor smartphone en tablet.

Tot en met 18 juni 2019 kan je jouw mening geven over het ontwerp voor de waterbeleidsnota 2020-2025.

Het ontwerp bevat  

Oltegoare Roeselare, de lokale Belgian Homeless Cup bestaat 2 jaar. De club is een echte ontmoetingsplaats voor de leden. In de weken voor kerst dragen ze die warmte uit naar anderen via verschillende acties.

Vanaf 1 januari 2019 wordt de papieren bewonerskaart vervangen door een digitale parkeervergunning. Deze is gekoppeld aan de nummerplaat van het voertuig, waardoor parkeerwachters kunnen controleren of de bewoner al dan niet over een geldige vergunning voor de betrokken parkeerzone beschikt.

Tot en met 5 februari 2019 kan je je opnieuw vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie West-Vlaanderen. Vorig jaar stapten 38.008 huishoudens en 1872 bedrijven over naar een voordelig energiecontract. Hiermee bespaarden zij gemiddeld 200 euro!

Stad Roeselare heeft de Gouden Bit gewonnen. Vlaamse ICT organisatie V-ICT-OR zet jaarlijks lokale besturen of administraties in de kijker die investeren in een slimme oplossing. Roeselare werd bekroond met een award voor het project ‘De stad als één serviceorganisatie’.

Vanaf maandag 17 december t.e.m. vrijdag 18 januari is er opnieuw tweerichtingsverkeer mogelijk in de H. Consciencestraat. Omwille van de werkzaamheden aan de Proximussite wordt wel een veiligheidszone afgebakend met nadars tot op de rijweg. Het verkeer komend van de H.