Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

  • Prik in de arm

De regels voor wie terugkeert uit vakantie, blijken niet voor iedereen altijd even duidelijk te zijn en worden daardoor niet steeds strikt nageleefd. Dat merkt het Vaccinatiecentrum Roeselare de laatste dagen steeds meer bij mensen die nog een prik komen halen.

  • Van polarisatie naar verbinding

Het laatste anderhalf jaar zette COVID-19 de wereld op zijn kop. Complottheorieën en fake nieuws schoten als paddenstoelen uit de grond. Polarisatie werd een hot topic.

  • knutselkamp

Stad Roeselare biedt samen met Kiwanis en AZ Delta gratis speekseltesten aan voor jeugdorganisaties en jeugdanimatoren werkzaam in de stad

Een belevingswandeling in het centrum van de stad over de wereld van Albrecht Rodenbach

  • Verpleegster geeft prik

In het vaccinatiecentrum Roeselare liggen nog heel wat Johnson & Johnson vaccins in de koelkast die het liefst worden geprikt. Daarom werden nu drie vaste prikdagen vastgelegd voor dit type vaccin. De prikken kunnen gaan naar mensen die er nog geen hebben gehad.

  • Bergmolenbos

Fastfoodketen Mc Donalds diende bij de Stad een vergunningsaanvraag in voor de opening van een nieuw restaurant op de hoek van de Moorseelsesteenweg en de Oude Zilverbergstraat, vlakbij het Bergmolenbos. Die vergunning wordt geweigerd, zo besliste het College van Burgemeester en Schepenen. 

  • overstromingen in ons land

Grote delen van ons land kregen deze week te maken met noodweer en extreme wateroverlast.

Het Rode Kruis coördineert de hulp die nodig is en lanceert een solidariteitsactie.

De enorme schade bij de getroffen inwoners wordt nu gemeten.

Stad biedt samen met Kiwanis gratis speekseltesten aan voor jeugdorganisaties

De globale vaccinatiecijfers in Vlaanderen tonen aan dat er een grote bereidheid is om zich te laten vaccineren in de strijd tegen covid-19. In Roeselare doen we het zelfs nog beter dan het gemiddelde cijfer.

De recente resultaten van de Stadsmonitor toonden aan dat de Roeselarenaar de horeca- en winkelvoorzieningen waardeert in onze Stad. Met 87% procent zijn we met de tevredenheid over het winkelaanbod zelfs koploper bij de Vlaamse centrumsteden! Dat willen we zo houden én zelfs nog verbeteren!

’t Hope, OC Sint Idesbald en KSA Wytewa krijgen ondersteuning voor jongerenprojecten in kader van mentaal welzijn

Op 11 juli werd de Ronde van België van KOERSbus op gang gevlagd.

Organisatoren kunnen de box gratis ontlenen bij de stad. Een box reserveren kan via het evenementenloket evenementen.roeselare.be 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?