Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

  • kinderkruiwagen met hark, spade en step tijdens boomplantactie

De boomplantactie die nu zondag 26 maart gepland was in het Bergmolenbos, moet helaas opnieuw worden afgelast.

Genieten jouw culturele prestaties, deze van jouw vereniging of organisatie erkenning buiten de stadsgrenzen? Behaalde je nationale of internationale prijzen, of krijg je opdrachten in binnen- en buitenland door erkende kunstinstellingen of culturele organisaties?

  • Luchtfoto centrum Roeselare

Roeselare wil haar inwoners de best mogelijke dienstverlening aanbieden. Dat kan maar door goed te luisteren naar wat de burgers verwachten.

  • vrouw op mat doet fitnessoefeningen

Stad Roeselare ontvangt het Label “Sportbedrijf” voor Fit4Work, een intern programma voor medewerkers van Stad Roeselare met focus op gezondheid, sport en bewegen.

  • gezichten uit papier in verschillende huidskleuren

Roeselare is een stad waar iedereen zich moet kunnen thuis voelen. Toch komen vooroordelen en discriminatie nog te vaak voor. Net dat wil de stad op 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme, aankaarten aan de hand van een levende bibliotheek: Roeselare kijkt racisme in de ogen.  

  • Mathieu Bonne loopt op zanderige weg

Op woensdag 26 april om 19.30 u. organiseert Sport #VANRSL een sessie met Matthieu Bonne in KOERS. Museum van de Wielersport.

Matthieu is een avonturier die zijn fysieke grenzen verlegt door middel van extreme sporten die te maken hebben met fietsen, lopen en zwemmen.

Enkele maanden geleden startte de stad Roeselare onderhandelingen met Batopin, de financiële instelling die verantwoordelijk is voor het plaatsen en beheren van de bankinstellingen KBC, ING, BNP Parisbas Fortis  en Belfius.  Burgemeester Kris Declercq is tevreden nu Batopin ingaat op de vraag...

Op 21 maart opent Het Kunstuur in de Sint-Amandskerk. In Mechelen en Hasselt lokte de unieke kunstexpo duizenden bezoekers, en ook in Roeselare is de voorverkoop nu al een succes.

Elke dag staan meer dan 130 medewerkers van het Welzijnshuis klaar om mensen te helpen. Het is belangrijk dat de Roeselarenaars weten waarvoor ze bij het Welzijnshuis terecht kunnen, en dat ze tijdig de stap (durven) zetten. Daarom wordt de komende maanden intensief campagne gevoerd.

Met de oproep “Zet een versierde stoel buiten en maak er op 26 mei 2023 een feestelijk en gezellig moment van samen met je buren!” lanceert Stad Roeselare op 7 maart de campagne Dag van de buren.

  • Kaartje warmtenet

Stad Roeselare en Mirom trekken samen de kaart van duurzame energie. Het stadhuis en het Klein Seminarie worden straks aangesloten op het warmtenet. De werken om de warmtebuizen tot in die gebouwen te brengen starten midden maart en duren tot deze zomer. In september voorziet Mirom in de St.

Met 12.059 meldingen in 2022 is 1788, hét nummer voor de Roeselaarse dienstverlening, intussen een begrip. Nu gaat de Stad nog een stap verder: op Roeselare.be volg je voortaan de status van je meldingen op. Zo garandeert Roeselare een nog sterkere dienstverlening. 
 

  • kinderen doen groepsactiviteit op groenzone in Pastoorsbos

Stad Roeselare gaat het Pastoorsbos in Beveren vernieuwen. Voor deze renovatie heeft ze 84.000 euro subsidies ontvangen via Vlaamse Overheid.  

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?