Nieuws: Vrije Tijd

Nieuws: Vrije Tijd

Alle nieuws

Verenigingen en organisatoren, die in de periode 1 januari – 30 april 2019 events en projecten met een uitzonderlijke meerwaarde organiseren, kunnen tot eind december 2018 een projectsubsidie aanvragen. 

Stad Roeselare ging dit jaar van start met de preventiecampagne Hou je maten in de gaten, die focust op drugs, tabak, alcohol, gehoorschade en veilig vrijen.

De eindmeet van het criterium ‘Roeselare Loopt’ is in zicht. Enkel de feestelijke afsluiter de ‘Santa Run’ staat nog op het programma. Na de ‘Santa Run’ op woensdag 26 december 2018 staat ook de prijsuitreiking gepland van ‘Roeselare Loopt’. 

Loopschoenen zijn de basisuitrusting om te lopen, een goede loopschoen bevordert je prestatie en voorkomt blessures. Vanuit Roeselare Loopt wil de stad lopers helpen in hun keuze voor een goede loopschoen via een gratis testsessie. 

Stad Roeselare organiseert lijndans en core voor 50-plussers: 10 weken lang een uurtje sportelen in groep is goed voor lichaam en geest.

Coretraining

Vanaf 2019 geldt er een nieuwe vrijetijdspas en dat tot 22 februari 2021.

Op de dag van de Natuur organiseert Natuurpunt Mandelstreke een werkdag in het natuurreservaat De Kleiputten in Rumbeke. 

Met het project stadsdichter worden kinderen en jongeren uitgedaagd tot participatie en talentontwikkeling. Jonge dichter(s) met talent krijgen de kans om gedurende 2019 hun talent in de kijker te zetten.