Nieuws: Vrije Tijd

Nieuws: Vrije Tijd

Alle nieuws

Alle stadsdiensten, zijn gesloten op woensdag 15 augustus (O.L.V.-Hemelvaart).

Het Spillebad sloot definitief zijn deuren op zondag 5 augustus. Op 27 augustus opent het nieuwe zwembad Sportoase Schiervelde zijn deuren.  

Vlaanderen is nu al enkele weken in de ban van extreem droog weer. In West-Vlaanderen is er daardoor al enige tijd een oppompverbod voor alle onbevaarbare waterlopen.

Na het succes van de voorbije acht edities wordt in het centrum van Roeselare het 'Dovy Natourcriterium' opnieuw georganiseerd op dinsdag 31 juli 2018. Het wordt ongetwijfeld opnieuw een spetterend wielerfeest voor groot en klein. 

Om het culturele leven in Roeselare aan te moedigen, reikt het stadsbestuur jaarlijks een Cultuurtrofee en Eretekens voor Cultuurverdienste uit

De Autovrije Zondag op 16 september vormt in Vlaanderen de hoogdag van de Week van de Mobiliteit. Duurzame mobiliteit is het centrale thema. Autoluwe pleinen en straten in de stad geven fietsers, wandelaars en spelende kinderen extra ademruimte. 

De campagne ‘Fietstoerisme in Harmonie’, ontstaan in 2010, heeft als doel de veiligheid van het fiets- en wielertoerisme langs West-Vlaamse wegen te stimuleren en tegelijk de onderlinge verstandhouding tussen fietsers en andere weggebruikers te verhogen.

Stad Roeselare zocht én vond verhalen en schrijvers, vertellers en tuinkamers voor het nieuw zomers project “Roeselare vertelt verhalen #VANRSL”.

Wie in dit warme weer kiest om eens lekker de bbq aan te steken, zorgt best dat hij ook goed voorbereid is:

Ook dit jaar pakken we op de nationale feestdag opnieuw uit met enkele grote kleppers. Zowel het Stationsplein als de Grote Markt worden op 21 juli ingenomen voor deze festiviteiten.

Programma