Nieuws: Stad en bestuur

Nieuws: Stad en bestuur

Alle nieuws

Tijdens de eerste aflevering van MAKE BELGIUM GREAT AGAIN gisterenavond 18 september om 20.35 uur op VTM werd een oproep gelanceerd aan de kijkers om zich positief te registreren als orgaandonor op zondag 23 september. Verschillende Vlaamse steden en gemeenten nemen deel aan...

Het captatieverbod uit alle onbevaarbare waterlopen in West-vlaanderen wordt opgeheven.

 Wat is toegestaan

Het OCMW Roeselare verkoopt, in samenwerking met het sociaal verhuurkantoor, een aantal woningen met renovatieverplichting. Het gaat over drie rijwoningen, één garage en één appartement in Roeselare. De woningen kunnen elk apart of meerdere samen aangekocht worden.

In het kader van de campagne 'Week van de duurzame gemeente' toveren we van 15 tot en met 25 september De Munt om tot ‘het Plein van de Duurzame Helden’.

Stad Roeselare kreeg het fantastische nieuws genomineerd te zijn op de Cannes Corporate media en TV Awards 2018 in de categorie toeristische film. Donderdag 27 september weten we of we een Dolphin winnen. De nominatie is in ieder geval al een grote verdienste en eer.

Ook dit jaar willen we het thema armoede onder de aandacht brengen met de Dag van verzet tegen armoede. Met het oog op de verkiezingen ligt de focus dit jaar op lokaal beleid: wat kan het stadsbestuur doen om armoede te bestrijden?

Het recyclagepark van Rumbeke (Koolzaadstraat 10) zal tijdelijk niet via de Koolzaadstraat toegankelijk zijn. Daar wordt immers een nieuw wegdek aangelegd en dit vanaf maandag 27 augustus. De duur van de werken wordt ingeschat op 14 dagen.