Nieuws: Stad en bestuur

Nieuws: Stad en bestuur

Alle nieuws

  • Campagnebeeld warme dagen

De voorspellingen van het KMI verwachten een snelle en sterke stijging van de temperatuur. Vanaf zondag 23 juni start een warmteperiode met erg warme dagen. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen.

  • 11 juliviering op Grote Markt

Naar jaarlijkse traditie organiseert Stad Roeselare op donderdag 11 juli 2019 het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Vaste ingrediënten die dag zijn een eucharistieviering, een academische zitting (voor genodigden) en een groot volksfeest op de Grote Markt.

Programma

  • logo Cambio

Met z’n allen nemen we teveel de wagen voor korte afstanden. Met z’n allen staan we teveel stil met die wagen. En dat een wagen handenvol geld kost, dat wist je ook al. Autodelen probeert hier een antwoord op te bieden en wordt steeds populairder.

De skateramp in het Stadspark moest om veiligheidsredenen weggenomen worden. Er wordt een nieuwe skateramp geplaatst op dezelfde locatie. Tot die er is, kan je op het skatepark van de TRAX-site terecht.

Verloren voorwerpen konden jarenlang binnengebracht worden op het politiekantoor op de Botermarkt. Je kon er ook terecht als je zelf iets kwijt was.

 

Stad Roeselare is verkozen tot 1 van de 10 Gouden Trappers van de campagne #GoWithTheVelo. Uit de meer dan 222 inzendingen werd de Junichallenge van Stad en OCMW Roeselare geselecteerd.

Tegenwoordig kan je per kalenderjaar tot € 6.000 bijverdienen zonder belastingen of sociale bijdragen te betalen.

  • Blokkende studenten

Vanaf 15 mei tot en met 26 juni zetten verschillende gebouwen hun deuren open voor alle studenten om er te studeren. Er is gratis wifi, water en soms ook koffie. 'Samen studeren' Roeselare wordt ondersteund door teleblok