Lokaal contactpunt discriminatie

Meld discriminatie

Iedereen die zich uitgesloten voelt omwille van afkomst, huidskleur, handicap, leeftijd, seksuele geaardheid, vermogen, steun die je ontvangt van het Welzijnshuis,… of hier getuige van is, kan bij Unia, Vlaams Mensenrechten Instituut (VMRI) of Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen aankloppen. 

Meer informatie of hulp bij jouw melding

Heb je hulp nodig om je melding bij Unia of VMRI of Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen te doen?

Dan kan je terecht bij één van de lokale meldpunten #VANRSL.

  • Voor algemene hulp maak je een afspraak bij het Welzijnshuis.
  • Voor discriminatie op de huurmarkt kan je ook terecht bij de dienst Wonen.

Unia Regio Roeselare

Unia is een onafhankelijke openbare instelling die discriminatie bestrijdt en gelijke kansen bevordert. Ze bieden info en advies over discriminatie en diversiteit.

Stad Roeselare gaat samen met Unia de strijd tegen discriminatie aan. De komende jaren zetten we onder meer in op het tienpuntenplan non-discriminatie voor iedereen #VANRSL. Wil jouw organisatie ook graag samenwerken met Unia rond gelijke kansen en de strijd tegen discriminatie? Of heb je nog een andere vraag? Contacteer Unia.

Unia informeert je over je rechten en luistert naar je verhaal. Als je dat wilt, zoeken ze samen met jou naar een oplossing.

 

https://www.unia.be/

Vlaams Mensenrechten Instituut (VMRI)

Meen je slachtoffer of getuige te zijn van discriminatie in een situatie die onder de Vlaamse bevoegdheden valt? Dan kan je dit kosteloos melden bij het VMRI. Je klacht kan niet anoniem gebeuren, omdat we er mogelijk verder mee aan de slag gaan in een bemiddelingstraject. 

Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen

Bent je slachtoffer of getuige van een discriminatie op basis van geslacht?

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?