Rampenfonds

Wat? 

Wanneer er zich op grondgebied Roeselare een natuurramp voordoet (overstroming, overvloedige regenval, storm, ...) en deze wordt door de overheid erkend als ramp, dan kan je beroep doen op het rampenfonds om een deel van je schade te vergoeden.

Om onnodige administratieve stappen te vermijden, raden we je aan om eerst de gebruikshandleiding van het Vlaams Rampenfonds aandachtig te lezen.

Je kan ook zelf schade melden bij het Vlaams Rampenfonds en vragen om de ramp te erkennen.

Voorwaarden: 
  • De natuurramp moet erkend worden door de overheid, door middel van de publicatie van een Koninklijk besluit in het Belgisch Staatsblad.
  • Neem altijd eerst contact op met je verzekeraar, de meeste schade wordt door de verzekering uitbetaald. Het rampenfonds vergoedt enkel de schade die niet gedekt wordt door de verzekering.
  • Je hebt voor meer dan 500 euro schade. Er is een franchise van 500 euro voor schade aan private goederen. Dit wil zeggen dat je de eerste 500 euro niet terugbetaald krijgt.

 

 

Hoe? 

De aanvraag voor tussenkomst van het rampenfonds moet ingediend worden via de website van het Vlaamse Rampenfonds of rechtstreeks via deze link.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?