Overzicht wegenwerken

Openingsuren & contact

Beleidsontwikkeling Ruimte

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(22/07) tot (enkel telefonisch) en van tot (enkel telefonisch )
Telefoon1788
1788 [at] roeselare.be

Wegenwerken zijn vaak afhankelijk van de weersomstandigheden.

We proberen altijd om een zo precies mogelijke timing mee te geven. Maar onverwachte zaken of slecht weer kunnen voor vertraging zorgen. 
De signalisatie ter plaatse is altijd de meest juiste. 

Gitsestraat

De Gitsestraat krijgt een volledig nieuwe heraanleg: gescheiden rioleringsstelsel en een fietsveilige, groene herinrichting. Dit is in het kader van Godelieve Leeft!. Zo neemt de Stad actie tegen wateroverlast in de buurt. 

Iepersestraat

De schoolomgeving aan BuSo Onze Jeugd wordt aangepast en veiliger gemaakt. Er komen extra opvallende markeringen, octopuspalen en een vernieuwde oversteekplaats. Ook de bushaltes van De Lijn worden aangepast, zodat die toegankelijker worden voor mensen die minder mobiel zijn. 

De aanpassingen aan de bushaltes gebeuren in de schoolvakantie vanaf 1 juli en duren maximaal 3 weken. De markeringen gebeuren in augustus, bij droog weer.

Meer info over deze veilige schoolomgeving lees je hier.

Kermisstraat

In opdracht van Fluvius en De Watergroep worden de laagspanningskabel en drinkwaterleiding vernieuwd in de Kermisstraat. Om deze werken veilig uit te voeren wordt er eenrichtingsverkeer ingevoerd van de Motestraat naar de Molenstraat. Er wordt een omleiding voorzien. Hier vind je het omleidingsplan terug.

Deze werken starten op maandag 17 juni en duren tot en met vrijdag 30 augustus. Tijdens het bouwverlof kan het verkeer door in beide richtingen.

Kleine Weg

Op maandag 29 juli wordt er in de Kleine Weg gewerkt ter hoogte van huisnummer 213. Dit komt door het plaatsen van een modulair tuinhuis. 

Moermanpark

Sinds maandag 8 januari werken we aan de Moermanparking.

Meer info over de werken vind je hier terug.

Roelevard

De voortgang van de werken lees je in de Roelevard gazet.

Sint-Amandsstraat

Er is een dringend herstel nodig in de Sint-Amandsstraat, ter hoogte van het zebrapad aan het kruispunt met de Noordstraat.

Deze werken starten op woensdag 17 juli en duren vermoedelijk tot en met vrijdag 19 juli

Om dit te kunnen doen, is er tijdelijk geen doorgaand verkeer mogelijk naar de Noordstraat. Er wordt een omleiding voorzien via de Hugo Verrieststraat en de Kokelaarstraat.  

Sint-Jorisstraat

Van 1 tot en met 19 juli worden er werken uitgevoerd aan de verzakte betonstraatstenen in de Sint-Jorisstraat. Er wordt een omleiding voorzien via de Ardooisesteenweg, Fabrieksstraat en Hammestraat.

Vanaf maandag 19 augustus tot en met vrijdag 6 september wordt er in de Sint-Jorisstraat gewerkt ter hoogte van huisnummer 4. Dit komt door het herstel van verzakte betonstraatstenen.

Stadhuis

Botermarkt

De Botermarkt is momenteel werfzone voor het nieuwe stadhuis. Door de werfzone te centraliseren op één plein worden de Grote Markt en de omliggende straten gevrijwaard. Je kan nog ongehinderd te voet of met de fiets naar de handelaars en cafés aan de Botermarkt.

Wijnendalestraat

We vernieuwen in de Wijnendalestraat de riolering en de bovenbouw tussen de Deken Wallaertstraat en de Kouterweg. Het kruispunt met de Kouterweg wordt vanaf maandag 5 februari afgesloten. Je volgt dan een omleiding via de Onledegoedstraat. Hier vind je het omleidingsplan terug.

De bewonersbrief vind je hier terug.

Zuidstraat - Mandelhof

Op vrijdag 23 augustus zijn er hijswerken met een kraan aan het Mandelhof. 

De Zuidstraat is tussen de Iepersestraat en de Patersstraat afgesloten voor het doorgaand verkeer. Er wordt een omleiding voorzien via de Iepersestraat en de Sint-Michielsstraat. Hier vind je het omleidingsplan terug.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?