Overzicht wegenwerken

Openingsuren & contact

Beleidsontwikkeling Ruimte

Openingsuren

Vandaag: tot (enkel telefonisch) en van tot (enkel telefonisch )
Morgen: tot (enkel telefonisch) en van tot (enkel telefonisch)
Telefoon1788
1788 [at] roeselare.be

Wegenwerken zijn vaak afhankelijk van de weersomstandigheden.

We proberen altijd om een zo precies mogelijke timing mee te geven. Maar onverwachte zaken of slecht weer kunnen voor vertraging zorgen. 
De signalisatie ter plaatse is altijd de meest juiste. 

de Coninckplein

Op verschillende plekken duwen de boomwortels de tegels omhoog. We verwijderen die tegels en vervangen ze door een zachte strook waar heesters, bloemen en planten voor een mooie kleurenpracht zullen zorgen.

Er komen ook twee bijkomende graszones.

De werken gebeuren op het plein zelf. Het verkeer kan altijd door en de parkeerplaatsen blijven beschikbaar.

Gitsestraat

De Gitsestraat krijgt een volledig nieuwe heraanleg: gescheiden rioleringsstelsel en een fietsveilige, groene herinrichting. Dit is in het kader van Godelieve Leeft!. Zo neemt de Stad actie tegen wateroverlast in de buurt. 

Graankaai

Vanaf maandag 24 juni t.e.m. zondag 7 juli zijn er onderhoudswerken aan de Graankaai. Er wordt een omleiding voorzien via de Kachtemsestraat en Rumbeeksegravier. Het omleidingsplan vind je hier terug.

Juffrouw Lamotestraat

Van vrijdag 14 juni tot en met vrijdag 12 juli wordt er gewerkt in de Juffrouw Lamotestraat ter hoogte van huisnummer 14. Dit komt door een rioolaansluiting. Tijdens de werken is het toegelaten om in de Juffrouw Lamotestraat in beide richtingen te rijden. 

Kleine Kalkenstraat

In de Kleine Kalkenstraat wordt er een brug geplaatst over de Krommebeek. Zo kunnen leerlingen van de Spanjeschool op een veilige manier de school betreden. Om de brug te plaatsen, is het nodig om gedurende twee korte periodes de Kleine Kalkenstraat af te sluiten voor doorgaand verkeer:

  • Op maandag 8 en dinsdag 9 juli: plaatsen van brug
     

We duiden een omleiding aan via de Kalkenstraat en Vierwegstraat. Deze vind je hier terug.

Moermanpark

Sinds maandag 8 januari werken we aan de Moermanparking.

Meer info over de werken vind je hier terug.

Munitieplein

Vanaf maandag 13 mei wordt gestart met het ontharden en vergroenen van het Munitieplein. 

De tegels op het plein worden uitgebroken en vervangen door onder meer dolomiet, gras en speelzones. In de groenzone rondom het plein komen heesters, bloemen en planten. Deze aanplant zal in het najaar worden uitgevoerd. Zo maken we van het Munitieplein een groene, aangename plek voor iedereen!

Het einde van de werken is voorzien tegen het zomerverlof. 

De werken gebeuren op het plein zelf. Het verkeer kan altijd door. Het parkeren rond de werkzone is tijdelijk niet mogelijk.

Roelevard

De voortgang van de werken lees je in de Roelevard gazet.

Fietspaden aan Roelevard

Van dinsdag 2 april tot midden juni worden er nieuwe fietspaden aangelegd rond de site van Roelevard, aan de kant van de St. Amandsstraat.

Voor auto’s is er geen hinder. Fietsers moeten tijdelijk in het stuk tussen het viaduct en de verkeerslichten aan het Stationsplein, aan de kant van het Stationsplein rijden.

Stadhuis

Botermarkt

De Botermarkt is momenteel werfzone voor het nieuwe stadhuis. Door de werfzone te centraliseren op één plein worden de Grote Markt en de omliggende straten gevrijwaard. Je kan nog ongehinderd te voet of met de fiets naar de handelaars en cafés aan de Botermarkt.

De Grote Markt

Van 25 juni (vanaf de middag) t.e.m. 28 juni kan je niet parkeren op de Grote Markt.

De ruimte voor het stadhuis wordt gebruikt als parking voor de leveranciers en verhuiswagens.

Stationsplein vergroening

Vanaf maandag 20 november starten de vergroeningswerken op het Stationsplein. 

Meer info over de werken vind je hier terug.

Wijnendalestraat

We vernieuwen in de Wijnendalestraat de riolering en de bovenbouw tussen de Deken Wallaertstraat en de Kouterweg. Het kruispunt met de Kouterweg wordt vanaf maandag 5 februari afgesloten. Je volgt dan een omleiding via de Onledegoedstraat. Hier vind je het omleidingsplan terug.

De bewonersbrief vind je hier terug.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?