Overzicht wegenwerken

Openingsuren & contact

Projecten Openbaar Domein

Openingsuren

Vandaag: tot en van tot (enkel telefonisch)
Morgen:Gesloten
Telefoon051 26 97 86
pod [at] roeselare.be

Ardooisesteenweg

Vanaf maandag 5 juni worden de fietspaden in de Ardooisesteenweg ter hoogte van huisnummers 291-299 vernieuwd. De fietsveiligheid wordt verhoogd. Deze werken duren wellicht een drietal weken. Meer info vind je terug in deze bewonersbrief.

Beitem

Vanaf midden maart tot eind juni 2023 vernieuwen nutsmaatschappijen hun kabels en leidingen voor elektriciteit, gas, drinkwater en telecom. Je leest er meer over in deze bewonersbrief

Botermarkt

De Botermarkt is momenteel werfzone voor het nieuwe stadhuis. Door de werfzone te centraliseren op één plein worden de Grote Markt en de omliggende straten tijdens de sloopperiode gevrijwaard. Je kan nog ongehinderd te voet of met de fiets naar de handelaars en cafés aan de Botermarkt.

Diksmuidsesteenweg

Sinds januari 2023 zijn de nutswerken bezig. Nutsmaatschappijen vernieuwen er hun kabels en leidingen voor elektriciteit, gas, drinkwater en telecom.  

Hier vind je meer info en beelden terug.

Gitsestraat

De Gitsestraat krijgt een volledig nieuwe heraanleg: gescheiden rioleringsstelsel en een fietsveilige, groene herinrichting. Dit is in het kader van Godelieve Leeft!. Zo neemt de Stad actie tegen wateroverlast in de buurt. 

Groenpark

Vanaf de tweede helft van april doet de Stad enkele ingrepen om de omgeving Groenpark en Meiboom veiliger te maken.

Er komt een algemene zone 30. Hiernaast komen er 4 extra maatregelen voor veiliger verkeer:

  1. In 5 straten die toegang geven tot de wijk, komt er een wegversmalling. De versmallingen benadrukken het begin van zone 30.
  2. Het kruispunt Meiboomlaan - Kleine Weg wordt compacter.
  3. De ventweg Meiboomlaan (ter hoogte van het woonerf) wordt smaller.
  4. In de Kleine Weg, van de Meiboomlaan tot de Dennenstraat, markeren we fietslogo's op de rijweg. Zo benadrukken we de plaats van de fietser op die fietssuggestiestroken.

Meer info rond de maatregelen vind je terug in de bewonersbrief.

Hooistraat

Op donderdag 8 juni is de Hooistraat ter hoogte van huisnummer 12 afgesloten. Meer info vind je terug in de bewonersbrief.

Kazandstraat

Vanaf 24 april starten de rioleringswerken in de Kazandstraat. Zo investeren we in een nieuwe gescheiden riolering en een groene, aangename en veilige omgeving. Meer info vind je terug in de bewonersbrief.

Kop van de Vaart

Vanaf 27 maart starten er werken aan de Kop van de Vaart. Er komen veilige fietspaden en we zetten in op extra groen. De werken zullen ongeveer tien weken duren. Je leest hier meer informatie.

Moermanpark

Moermanparking wordt Moermanpark!

Vanaf dinsdag 30 mei starten de nutswerken. Meer info over de werken vind je hier terug.

Roelevard

De voortgang van de werken lees je in de Roelevard gazet.

Rumbeke fietsstraten

We zijn al een tijdje bezig met het veiliger maken van Rumbeke. Er zijn al enkele aanpassingen gebeurd in zone 1, de omgeving rond Koestraat.

Zone 2 en 3 zijn bijna afgewerkt. Hierbij werden de schoolomgevingen rond STAP en SBSO Sterrebos aangepakt. 

Nu schakelen we over naar zone 4, waarbij Rumbeke-Centrum een fietzone wordt. De aanpassingen starten vanaf maandag 12 juni, zonder hinder.

Hiernaast wordt de overweg aan de Mandellaan ook aangepakt. Er komt een aangepaste rijrichting en een aangepaste programmering voor de lichtenregeling aan de overweg. Op maandag 19 en dinsdag 20 juni worden de nodige ingrepen hiervoor gedaan.

Meer info rond deze aanpassingen en de zones vind je hier terug.

Stadscentrum warmtenet

Mirom trekt het warmtenet door van de Arme-Klarenstraat tot aan het stadhuis en het Klein Seminarie. Beide locaties worden, samen met de Sint-Michielskerk en enkele appartementsgebouwen, aangesloten op het duurzame warmtenet.

De aanleg van de ondergrondse warmteleidingen gebeurt in verschillende fases. Er is telkens een korte omleiding voorzien. Je leest hier meer informatie.

Sint-Amandsstraat

Vanaf maandag 29 mei gebeurt de afbraak van een aantal woningen (huisnummer 51-57). Dit duurt ongeveer een viertal weken. Nadien volgt de bouw van een nieuwbouwresidentie.

Afbraak gebeurt vanuit de Kokelaarstraat. Er is geen hinder voor het verkeer. Meer info vind je terug in deze bewonersbrief.

Op vrijdag 9 juni van 5.30 u. tot 7 u. is de Sint-Amandsstraat afgesloten tussen de Hugo Verrieststraat en de Wortelstraat. Het parkeren in de werfzone is niet mogelijk. Meer info vind je terug in deze bewonersbrief.

Sint-Alfonsusstraat

Vanaf maandag 5 juni tot en met vrijdag 9 juni is de Sint-Alfonsusstraat ter hoogte van huisnummer 13 plaatselijk afgesloten. Er wordt tijdelijk een kraan op de rijbaan geplaatst. Meer info vind je terug in deze bewonersbrief.

Verwerijstraat

Vanaf dinsdag 25 april tot en met vrijdag 14 juli is er tijdelijk tweerichtingsverkeer toegelaten tussen de Iepersestraat en de werf Zuidpand voor de afvoer van puin.

Wijnendalestraat

Sinds januari is de heraanleg van de Wijnendalestraat gestart. Er komt een gescheiden rioolstelsel. Daarna volgt de heraanleg met veilige fietspaden, veel extra bomen en nieuwe openbare ledverlichting. De eerste fase is van de Onledebeek tot het kruispunt met de Bollaardstraat en duurt wellicht tot juni 2023. Je leest er meer over in deze bewonersbrief.

Zone 30 centrum

Vanaf 1 september komt er een ruime zone 30 in Roeselare.

Trager verkeer leidt tot minder ongevallen met verkeersslachtoffers, leefbare straten en zelfs vlotter verkeer.

Om duidelijk aan te tonen waar de zone 30 begint, voorzien we op verschillende plaatsen een wegversmalling.

Kaart zone 30 centrum

 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?