Overzicht wegenwerken

Openingsuren & contact

Projecten Openbaar Domein

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(27/03) tot en van tot (enkel telefonisch )
Telefoon051 26 97 86
pod [at] roeselare.be

Beitem

Vanaf midden maart tot eind juni 2023 vernieuwen nutsmaatschappijen hun kabels en leidingen voor elektriciteit, gas, drinkwater en telecom. Je leest er meer over in deze bewonersbrief

Botermarkt

De Botermarkt is momenteel werfzone voor het nieuwe stadhuis. Door de werfzone te centraliseren op één plein worden de Grote Markt en de omliggende straten tijdens de sloopperiode gevrijwaard. Je kan nog ongehinderd te voet of met de fiets naar de handelaars en cafés aan de Botermarkt.

Diksmuidsesteenweg

De Diksmuidsesteenweg krijgt tussen de Rijksweg en de Westlaan een heuse transformatie. We nemen actie tegen wateroverlast en stoppen de vervuiling van de Klauwaertsbeek. Er komen veilige fietspaden en meer bomen. De Diksmuidsesteenweg wordt een prachtige groene, fietsveilige laan. 

Sinds januari 2023 zijn de nutswerken bezig, ter voorbereiding op de rioleringswerken die vanaf augustus 2023 starten. Nutsmaatschappijen vernieuwen er hun kabels en leidingen voor elektriciteit, gas, drinkwater en telecom.  

Meer informatie en beelden

Van maandag 6 maart tot en met maandag 24 april gebeurt er een aansluiting van het warmtenet ter hoogte van Diksmuidsesteenweg 174. Er is geen hinder voor auto's. Er wordt wel een omleiding voor fietsers voorzien.

Van maandag 27 maart tot en met vrijdag 7 april zal er hinder zijn ter hoogte van het kruispunt Diksmuidsesteenweg met De Zilten voor het aanpassen van een middengeleider. 

Gitsestraat

De Gitsestraat krijgt een volledig nieuwe heraanleg: gescheiden rioleringsstelsel en een fietsveilige, groene herinrichting. Dit is in het kader van Godelieve Leeft!. Zo neemt de Stad actie tegen wateroverlast in de buurt. 

Henri Horriestraat

Aan het ACV-gebouw wordt een luifelconstructie bevestigd op de 5de verdieping. Om dat te kunnen doen, moet een mobiele torenkraan geplaatst worden op de rijweg van maandag 20 maart tot en met vrijdag 24 maart, en op maandag 27 maart. Eenrichtingsverkeer richting Ooststraat blijft mogelijk. In het weekend zijn beide richtingen mogelijk.

Heraanleg wandelpaden

Vanaf maandag 27 maart worden er verschillende wandelpaden hersteld tussen: 

 • Vierwegstraat en Korenbloemstraat
 • Beukenstraat en Bunderstraat
 • Platanenstraat en Daglandstraat
 • Elzenstraat en Collievijverpad
 • Hagedoornstraat en Collievijverpad
 • Acaciastraat en Collievijverpad
 • Pater Pirestraat
 • Meelstraat en Iepersestraat
 • Klokkeputstraat en Weidestraat 

Honzebroekstraat

Begin juli 2021 zijn de werken gestart in de Honzebroekstraat voor een nieuw rioleringsstelsel, in kader van Godelieve Leeft!. Zo neemt de Stad actie tegen wateroverlast in de buurt. 

Karnemelkstraat

Omwille van een verhuis, zal de Karnemelkstraat op donderdag 23 maart afgesloten zijn van 14u. tot 15u. 

Kop van de Vaart

Vanaf 27 maart starten er werken aan de Kop van de Vaart. Er komen veilige fietspaden en we zetten in op extra groen. De werken zullen ongeveer tien weken duren.

Je leest hier meer informatie

Landbouwwegen

Op verschillende plaatsen voorzien we landbouwwegen van een nieuwe asfaltlaag.

 • Vinkeniersstraat: van 24/03 tot en met 13/04
 • Hellestraat: van 20/03 tot en met 21/04
 • Kantinestraat en Scherminkelstraat: van 20/03 tot en met 21/04

Langemarkstraat

De Langemarkstraat zal op dinsdag 28 maart voor enkele uren worden afgesloten voor hijswerken met kraan. Het parkeren ter hoogte van de werkzone is niet mogelijk.

Roelevard

De voortgang van de werken lees je in de Roelevard gazet.

Rotsestraat

Van begin januari tot eind maart vernieuwt De Watergroep haar leidingen in een deel van de Brugsesteenweg (tussen Rotsestraat en rotonde Wijnendalestraat) en in de Rotsestraat. De werken gebeuren in het voetpad. In de Brugsesteenweg blijft tweerichtingsverkeer altijd mogelijk, met eventueel een plaatselijke versmalling ter hoogte van de werfzone. De toegang tot woningen, winkels en bedrijven blijft altijd mogelijk.

Scheidstraat (Ardooie)

Van maandag 6 maart tot vrijdag 7 april zal de Scheidstraat/Tasschestraat afgesloten zijn tussen de Izegemseaardeweg (Roeselare) en Tasschestraat 13 (Ardooie) naar aanleiding van een structureel onderhoud. Er wordt een omleiding voorzien. 

Sint-Jozef

Sinds juni 2022 is men aan het ontharden in de omgeving van de Sint-Jozefskerk. Met het project Sint-Jozef breekt uit willen we meer ruimte geven aan groen, water, ontmoeting en verkeersveiligheid. 

Spanjestraat

Het einde van de heraanleg is in zicht. Straks staan de veiligheid voor fietsers, meer groen en betere waterafvoer centraal. Vermoedelijk op maandag 20 en dinsdag 21 maart giet de aannemer asfalt in de Spanjestraat (van Langebrugstraat tot Jules Lagaelaan) en de Vaartstraat. Nadien gaan de straten terug open voor verkeer. De timing is afhankelijk van goede weersomstandigheden.

Stadscentrum warmtenet

Mirom trekt het warmtenet door van de Arme-Klarenstraat tot aan het stadhuis en het Klein Seminarie. Beide locaties worden, samen met de Sint-Michielskerk en enkele appartementsgebouwen, aangesloten op het duurzame warmtenet.

De aanleg van de ondergrondse warmteleidingen gebeurt in verschillende fases. Er is telkens een korte omleiding voorzien.

Je leest hier meer informatie

Stationsplein fietsenstalling

NMBS vernieuwt de fietsenstalling aan de achterkant van het station. Er komt een moderne fietsparking die plaats biedt aan 1000 fietsen,  blue-bikes en bakfietsen. De werken gebeuren op de site zelf, er is geen hinder voor het verkeer. Je kan je fiets kwijt in de tijdelijke fietsrekken naast de sportkooi en aan de fonteinen.

Wijnendalestraat

Sinds januari is de heraanleg van de Wijnendalestraat gestart. Er komt een gescheiden rioolstelsel. Daarna volgt de heraanleg met veilige fietspaden, veel extra bomen en nieuwe openbare ledverlichting. De eerste fase is van de Onledebeek tot het kruispunt met de Bollaardstraat en duurt wellicht tot juni 2023. Je leest er meer over in deze bewonersbrief.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?