Overzicht wegenwerken

Openingsuren & contact

Projecten Openbaar Domein

Openingsuren

Vandaag: tot (enkel telefonisch)
Morgen: tot (enkel telefonisch)
Telefoon051 26 97 86
pod [at] roeselare.be

Ardooisesteenweg

De heraanleg van de Ardooisesteenweg start vanaf februari. Om de hinder te spreiden, werkt de aannemer in verschillende fases. Het einde van de werken is voorzien tegen 1 september 2022.

Arme-Klarenstraat

Vanaf februari start de heraanleg van de Arme-Klarenstraat en het stuk Sint-Michielsstraat ter hoogte van de kerk. Het einde van de werken is voorzien tegen oktober 2022. 

Botermarkt

De Botermarkt is momenteel werfzone voor het nieuwe stadhuis. Door de werfzone te centraliseren op één plein worden de Grote Markt en de omliggende straten tijdens de sloopperiode gevrijwaard. Je kan nog ongehinderd te voet of met de fiets naar de handelaars en cafés aan de Botermarkt.

E403

Vanaf augustus tot eind oktober zijn er werken op de E403 tussen Kortrijk en Roeselare. Het wegdek wordt er hersteld in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer. Je houdt best rekening met minder beschikbare rijstroken, trager verkeer en een omleiding aan de afrit Roeselare-Rumbeke. Alle info vind je op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Gitsestraat

Op maandag 16 mei zijn de werken gestart in de Gitsestraat, tussen Noordlaan en Markette, voor een nieuw rioleringsstelsel, in kader van Godelieve Leeft!. Zo neemt de Stad actie tegen wateroverlast in de buurt. 

Honzebroekstraat

Begin juli zijn de werken gestart in de Honzebroekstraat voor een nieuw rioleringsstelsel, in kader van Godelieve Leeft!. Zo neemt de Stad actie tegen wateroverlast in de buurt. 

Jules Lagaelaan

Vanaf 18 april starten er rioleringswerken in de Jules Lagaelaan. We leggen een gescheiden rioleringsstelsel aan. 

Vanaf 4 april opent de proefopstelling ter hoogte van de bushaven. Met deze doorgang neemt de Stad actie om de circulatie en doorstroming in de stationsomgeving te verbeteren. Het gemotoriseerd verkeer krijgt zo de kans om via het busstation in de richting van de rotonde Beversesteenweg en Sint-Amandsstraat te rijden. De proefopstelling loopt tot eind dit jaar.

Je leest de afspraken in de bewonersbrief.

Ooststraat

Vanaf 8 augustus starten er werken aan de Ooststraat. Het wegdek wordt voorzien van een nieuwe laag asfalt. De werkzone situeert zich van aan de Grote Markt tot en met het kruispunt met de Jan Mahieustraat en de Delaerestraat. De werken gebeuren in verschillende fases. De aannemer start aan de Grote Markt en schuift stelselmatig op.

De werken verlopen sneller dan voorzien. De nieuwe timing voor de fases is als volgt:
De kruispunten met de Jan Mahieustraat en de Delaerestraat worden op woensdagnamiddag 10 of donderdagvoormiddag 11 augustus afgesloten om te kunnen asfalteren. Tijdens die dagen geldt er een grotere omleiding via de Leenstraat of de Westlaan. 
Vrijdagavond 12 of zaterdagmorgen 13 augustus (afhankelijk van de weersomstandigheden / droogtijd van de asfalt) zullen de werken afgerond zijn en zal de Ooststraat volledig opengesteld worden.

Woensdag 17 augustus wordt de belijning uitgevoerd. De straat zal dan opnieuw worden afgesloten (voor maximaal 1 dag). Het circulatieplan van de eerste fase geldt dan opnieuw.

Oude Noordlaan

Vanaf 7 maart starten rioleringswerken in de Oude Noordlaan, in kader van Godelieve Leeft!. Zo neemt de Stad actie tegen wateroverlast. 

Roelevard

De voortgang van de werken lees je in de Roelevard gazet.

Sint-Jozef

Vanaf maandag 27 juni start voor de komende maanden de ontharding in de omgeving van de Sint-Jozefskerk. Met het project Sint-Jozef breekt uit willen we meer ruimte geven aan groen, water, ontmoeting en verkeersveiligheid.

Spanjestraat

Bij de heraanleg van de Spanjestraat staan veiligheid voor fietsers, meer groen en betere waterafvoer centraal. Begin augustus starten de werken aan het kruispunt van de Mandellaan met de Spanjestraat. Dit is nodig om de nieuwe rioleringen in de Spanjestraat aan te sluiten op het stelsel in de Mandellaan. De werken duren tot eind augustus. Het verkeer zal in beide richtingen kunnen blijven rijden. Om de veiligheid van de fietsers te garanderen, komen er tijdelijke verkeerslichten.

Wijnendalestraat

Sinds april vernieuwen nutsmaatschappijen hun kabels en leidingen voor elektriciteit, telecom en drinkwaterleiding. Kabels voor verlichting worden ondergronds gebracht. De werken gebeuren in verschillende stappen om de hinder te spreiden. Dit gebeurt in afwachting van de riolerings- en wegeniswerken die in het voorjaar van 2023 starten. Je leest alle info in de bewonersbrief.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?