Kappelletje op Koningin Astridplein opgefrist

19 mei 2020

In deze meimaand, Mariamaand, friste stad Roeselare een kappelletje op. Een realisatie die kadert binnen het project Klein Erfgoed.

Het kappelletje met Mariabeeld aan het Koningin Astridplein kreeg een opknapbeurt. Eigen stadsmedewerkers spoten het metselwerk af met de heatweedmachine en ruimden de omgeving op. In één lantaarn plaatsten ze een nieuw ruitje, waarna onze schilders beide lantaarns een nieuw likje verf gaven. Tot slot kreeg de haag een snoeibeurt.

Sinds 2016 inventariseert, onderhoudt en herstelt de stad ‘klein’ historisch, militair en religieus erfgoed op haar grondgebied, zoals kruisbeelden, gedenkstenen en kapelletjes.

In één besturingssysteem werden meer dan honderd objecten geïntegreerd. Er werd gestart met rondritten ter inventarisatie en analyse van de bouwkundige en omgevingstoestand van deze objecten, door eigen stadspersoneel en IOED (Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst) RADAR.

Vanaf 2017 worden stelselmatig erfgoedobjecten en kleine monumenten op het grondgebied Roeselare aangepakt, gaande van omgevingswerken over reiniging tot volledige renovatie. Meer info over het project Klein Erfgoedvind je op www.roeselare.be.  

  • Kappelletje met Mariabeeld
Toon vergrote weergave in een popup (Kappelletje met Mariabeeld)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?