Nieuws

20 Januari 2017

Het is je misschien al opgevallen: deze week zijn de werken aan de Botermarkt van start gegaan. Op het plan hiernaast zie je hoe de vernieuwde Botermarkt er uit zal zien.

20 Januari 2017

Stad Roeselare trakteert in februari op Tournée Minérale en roept inwoners op om een maand lang geen alcohol te drinken. De deelname aan deze campagne kadert in haar gezonde-gemeente-beleid. Samen met een aantal bekende Roeselarenaars gooit ze de handdoek in de ring. Wie doet mee?

19 Januari 2017

Vanaf zaterdag 21 januari om 9u kan je online inschrijven voor activiteiten en kampen uit de Zapper voor komende krokus-, paas- en zomervakantie.

17 Januari 2017

Organisatoren van een muziekevenement in Roeselare kunnen via het stedelijk reglement voor de subsidiëring van muziekevenementen financiële en technische ondersteuning krijgen. Voor de muziekevenementen die dit jaar plaatsvinden moet het aanvraagformulier voor 1 maart 2017 ingediend worden.

17 Januari 2017

Eind 2016 organiseerde stad Roeselare een wedstrijd waarbij men in het 5de en 6de leerjaar op zoek ging naar een stadsdichter RSL 2017.
Uit de 300 ontvangen inzendingen werd een winnaar gekozen. Deze winnaar wordt bekendgemaakt op gedichtendag, 26 januari 2017.

10 Januari 2017

Roeselare ondersteunt de actie ‘Top! Time out tegen pesten’, die inzet op een pestvrij klimaat in de Vlaamse sportclubs. Sportclubs die willen meedoen aan de actie kunnen zich via een begeleid traject inzetten om hun sportorganisatie pestvrij te maken.

10 Januari 2017

Op 9 januari, tijdens de eerste gemeenteraadszitting van 2017, stonden enkele wijzigingen in schepencollege, gemeenteraad en OCMW-raad op de agenda.

9 Januari 2017

Het stadsbestuur maakt ook in 2017 werk van een aantrekkelijker en groener Roeselare. Eén van de ambitieuze doelstellingen van de stad is de aanleg van een zogenaamde Groene Draad, een gordel van aaneengeschakelde groenzones die het stadscentrum met de stadsrand moet verbinden.

3 Januari 2017

Wie een nieuwe identiteitskaart nodig heeft, moet rekening houden met nieuwe, strengere voorschriften voor de pasfoto.

29 december 2016

In de Toekomststraat worden binnenkort een aantal bomen gerooid.

27 december 2016

Op 17 december trakteerden de parkwachters van de recyclageparken hun klanten op glühwein en chocomelk. Met dat initiatief wilden ze de bezoekers bedanken voor hun geduld en flexibiliteit tijdens het afgelopen jaar.

  • Zwemredder
23 december 2016

Het Spillebad zoekt enthousiaste redders die op regelmatige basis meewerken!

Sta jij klaar op de springplank om het Spillebad in te duiken? Kun jij je regelmatig vrijmaken tijdens de week of tijdens het weekend? Bekijk dan zeker dit interessant aanbod!

23 december 2016

Roeselare verwacht als shoppingstad dat er zaterdag 24 december nog heel wat mensen hun laatste kerstpakjes in het centrum zullen komen kopen. Politiezone RIHO besliste daarom om zaterdag de Ooststraat en delen van de zijstraten verkeersvrij te maken.

15 december 2016

Op zondag 18 december zet het dierenasiel in Roeselare zijn deuren open.

14 december 2016

Enkele weken geleden kondigde het stadsbestuur tal van waterbeheersingsmaatregelen aan, zoals het uitbreiden van bestaande bufferbekkens en het aanleggen van nieuwe. Intussen zijn al enkele van die infrastructuurwerken opgestart.

13 december 2016

Dit weekend werd extreme gladheid in de centrumstraten vastgesteld. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en met man en macht werd zaterdag de hele dag gewerkt om het wegdek weer schoon te krijgen.

13 december 2016

Organisatoren van een muziekevenement in Roeselare kunnen via het stedelijk reglement voor de subsidiëring van muziekevenementen financiële en technische ondersteuning krijgen. Voor de muziekevenementen die dit jaar plaatsvinden, dien je het aanvraagformulier voor 1 maart 2017 in.

17 november 2016

Door een nog ongekende oorzaak liggen de centrumstraten er momenteel extreem glad bij. De hulpdiensten reinigen nu het wegdek; en dat kan tot in de namiddag sterke verkeershinder veroorzaken.

9 december 2016

Zaterdag 17 december verwennen de parkwachters bezoekers van de recyclageparken met chocomelk of glühwein.