Nieuws

25 april 2017

Na 15 jaar houdt Met belgerinkel naar de winkel, de grootste fietspromotiecampagne van Vlaanderen, er mee op. Maar niet getreurd. Voortaan is er Zo Dichtblij.

25 april 2017

STAP brengt naar jaarlijkse traditie Point Final!, Festival voor Podiumkunsten. Een uitgelezen kans om een maand lang gratis van podiumkunsten te genieten!

24 april 2017

Op dinsdag 25 april 2017 vindt een preventieactie rond fietsdiefstal plaats aan het station Roeselare.
Van 6 u. tot 19.30 u.  kun je je fiets laten graveren en krijg je tips om het risico te beperken.
 

20 april 2017

Stad Roeselare wil een meer duurzame stad worden. Samen met Protos start de stad een pilootproject waterbewuste school op.

19 april 2017

Ter gelegenheid van de Dag van de Arbeid zijn alle stadsdiensten gesloten op maandag 1 mei. Een bezoekje aan de collectie in de Paterskerk kan wel: het Wielermuseum blijft open.

11 april 2017

Organiseer je met je socio-culturele vereniging een leuke activiteit en wil je dat bekend maken? Dan zijn de UiTdatabank of Canva iets voor jou. UiTinMidwest, de cultuurtak van Projectvereniging BIE, nodigt je uit op twee gratis sessies waar je deze onlinetoepassingen leert gebruiken. 

10 april 2017

Ben jij een enthousiasteling, die niet terugdeinst van sociaal contact? Dan zoeken we jou!
Schrijf je dan nu in als jobstudent om ons te helpen bij een ambitieuze nieuwe campagne.
  
Als jobstudent communicatie zal je worden ingezet voor een promocampagne: 

7 april 2017

De gemeenten Roeselare, Hooglede, Ichtegem, Kortemark, Lichtervelde, Staden en Torhout hebben een gezamelijk initiatief genomen om het doorgaand zwaar vervoer uit hun dorpskernen te weren. Dat moet de dorpskernen ontlasten en de veiligheid, bijvoorbeeld rond scholen, verbeteren.

5 april 2017

'De zomer van Roeselare’ is al jaren een vaste inspiratiebron voor tal van zomeragenda’s.

4 april 2017

Initiatieven die het leven in een buurt aangenamer maken, kunnen in aanmerking komen voor zowel financiële als logistieke steun van de stad. Wie met zijn buurt een project plant, kan in april een aanvraag binnen het subsidiereglement Wijk in Actie indienen.

31 maart 2017

Vandaag, vrijdag 31 maart 2017, is het kruispunt Brugsesteenweg - Noordlaan volledig afgewerkt. Tegen de avondspits was het kruispunt open voor verkeer en werd de deadline dus perfect gehaald!

31 maart 2017

De Vlaamse ministers Joke Schauvliege, Ben Weyts en Bart Tommelein ondertekenden op 27 maart 2017 samen met de initiatiefnemers Autodelen.net, Taxistop, The New Drive en The Shift, de eerste Groene Economie Convenant of Green Deal in Vlaanderen.

29 maart 2017

Via deze link vind je de presentatie terug die werd getoond tijdens de infovergadering van dinsdag 28 maart 2017 over de heraanleg van de Izegemsestraat en zijstraten.

24 maart 2017

Facebook, foto’s maken en bewerken, videobellen, pc-bankieren, je reis boeken, belastingen indienen, … er is steeds meer digitaal mogelijk. Contact houden, je creatief uitleven of gewoon tijd winnen, het zijn allemaal voordelen van computer en internet.

17 maart 2017

De stad maakt verder werk van de ontwikkeling van het woongebied Gitsestraat.

Op het grondgebied Roeselare-Hooglede is er ruimte voorzien voor de realisatie van een duurzaam woongebied. In samenspraak met de projectontwikkelaars werd een inrichtingsplan opgemaakt.

14 maart 2017

Steeds meer mensen willen in onze stad wonen. Anderen willen hier investeren in bedrijven en winkels. Elk van hen willen we de ruimte geven die ze nodig hebben. De beschikbare ruimte is evenwel beperkt.