Sluiting middenberm ter hoogte van kruispunt N36-Koestraat

2 december 2020

In het persbericht van 10 november kondigden we de maatregelen aan om het kruispunt N36 Rijksweg met de Koestraat in Roeselare veiliger te maken voor fietsers. Vanaf donderdag 3 december wordt de middenberm gesloten. De werken zullen tot en met vrijdag 11 december duren.

Recent werden reeds de markeringen op de N36 aangepast om de rijstroken te versmallen zodat weggebruikers de maximum toegelaten snelheid van 70 km/u beter zouden naleven. 
Vanaf donderdag 3 december wordt de middenberm ter hoogte van het kruispunt N36 Rijksweg-Koestraat afgesloten zodat fietsers op dat gevaarlijke kruispunt de drukke gewestweg niet langer kunnen oversteken.

Fietsers zullen omgeleid worden naar de nabijgelegen kruispunten van de Oekensestraat en de Moorseelsesteenweg waar ze door de aanwezigheid van verkeerslichten wel veilig kunnen oversteken. Het bestaande fietspad langs de N36 wordt nu plaatselijk omgevormd tot een dubbelrichtingsfietspad. Om dit dubbelrichtingsfietspad veilig af te schermen van het autoverkeer wordt er over een afstand van 2 kilometer een betonnen stootband geplaatst tussen fietspad en rijweg. Ook de middenberm zal worden dichtgemaakt met betonnen stootbanden (new jerseys) om fietsers te beletten toch over te steken voorbij de huidige vluchtheuvel. Vanaf dan zullen voertuigen ook geen keerbewegingen meer kunnen maken over de middenlijn, hetgeen recent ook voor gevaarlijke situaties heeft gezorgd.  

De werken starten op donderdag 3 december en zullen vermoedelijk tegen vrijdagavond 11 december achter de rug zijn. 
Tijdens de werken kan het fietsverkeer op de N36 Rijksweg steeds door. Pas wanneer alle betonnen stootbanden geplaatst zijn, zal de middenberm worden afgesloten (rond het einde van volgende week).
Het gemotoriseerd verkeer op de N36 zal van twee rijstroken naar één rijstrook gebracht worden en dit in beide richtingen. 

Meer info: Agentschap Wegen en Verkeer (AWV)
 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?