Met een gerust hart op reis vertrekken

23 mei 2018

Ben je al helemaal in vakantiestemming en kan je niet wachten om op reis te vertrekken? Laat problemen met paperassen je vakantie niet bederven en controleer of je alle nodige documenten hebt en of ze nog geldig zijn! Twijfel je? Contacteer de dienst Burgerzaken en vertrek zonder zorgen op reis.

Identiteitskaart en reispas

Binnen de landen van de Europese Unie heb je enkel je elektronische identiteitskaart nodig. Pas op: voor sommige landen moet je e-ID nog zes maanden na terugkomst geldig zijn. Wie de Europese Unie verlaat heeft een internationale reispas nodig. De aanvraag van een reispas neemt zo’n twee weken in beslag.

Nieuwe identiteitskaart aanvragen

Reispas aanvragen

Op reis met kinderen

Kinderen van 0 tot 12 jaar hebben een kids-ID nodig als ze naar het buitenland gaan.  Enkel de vader en/of moeder kunnen de kids-ID aanvragen bij de dienst Burgerzaken. 

Let op: Vraag de kaart op tijd aan! De levertijd van een kids-ID bedraagt een 3-tal weken. 

Kids-ID aanvragen

Reistoelating  

Gaat je minderjarig kind op reis met grootouders, kennissen, school of een vereniging? Dan raden we aan een reistoelating te laten opmaken.  Met dit document geef je als ouder de toelating aan je kind om naar het buitenland te reizen met andere personen dan de ouders. Zo vermijd je problemen met de bevoegde autoriteiten in het buitenland. Het document wordt in het Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans opgesteld. Enkel ouders kunnen het aanvragen voor hun kind.

Reistoelating